Richter: Urobím všetko,aby zvýšenie rodičovského príspevku nebolo poslednýkrát

NETKY.SK • 14 December 2016, 13:51 • 2 min
Richter: Urobím všetko,aby zvýšenie rodičovského príspevku nebolo poslednýkrát

BRATISLAVA - Zvýšenie rodičovského príspevku by nemuselo byť len v budúcom roku. Po skončení rokovania vlády to pripustil minister práce Ján Richter (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Čo sa týka rodičovského príspevku, zvyšujeme ho po troch rokoch prvýkrát. Bol by som veľmi rád, keby do konca tohto volebného obdobia sa nám podarilo ho zvýšiť jednorazovo ešte raz, ak dvakrát, bolo by to super," avizoval minister práce.

 

Zároveň uviedol, že zvýšiť demografický rast na Slovensku by mal súbor niekoľkých opatrení na podporu rodín. Podľa Richtera do istej miery môže pomôcť práve aj zvýšenie materskej či rodičovského príspevku, ktoré dnes odobrila vláda.

 

"Nemôžeme ale čakať nejaký zvrat. V mojej mladosti matky rodili niekedy po maturite, dnes je to o 10 rokov neskôr. Mladé ženy majú záujem ukončiť školu, etablovať sa na trhu práce, a potom sa venujú rodinným záležitostiam," skonštatoval Richter.

 

Dôležité je preto podľa neho poskytovať pomoc mladým rodinám. "Po troch rokoch opätovne zvyšujeme rodičovský príspevok. Dávam verejný prísľub, že urobím všetko pre to, aby to nebolo poslednýkrát v tomto volebnom období," dodal Richter.

 

V novele zákona o sociálnom poistení, ktorú dnes schválila vláda, navrhuje MPSVR SR zvýšiť percentuálnu sadzbu materského zo súčasných 70 % denného vymeriavacieho základu na 75 %.

 

V druhej schválenej novele navrhuje zvýšiť rodičovský príspevok od budúceho roka na 213,20 eura zo súčasných 203,20 eura.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona