Richter: SR zintenzívni spoluprácu s Maďarskom pri kontrole vysielaných pracovníkoch

NETKY.SK • 20 Apríl 2017, 12:14 • 2 min
Richter: SR zintenzívni spoluprácu s Maďarskom pri kontrole vysielaných pracovníkoch

BRATISLAVA - Spolupráca slovenských úradov s maďarskými pri kontrole vysielaných pracovníkov by sa mala posilniť. Ako na dnešnej tlačovej konferencii uviedol minister práce Ján Richter (Smer-SD), Slovensko podpíše s Maďarskom memorandum o spolupráci.

slovakia

left justify in out

"Bude zahŕňať spoluprácu sociálnych poisťovní, inšpektorátov práce a ministerstiev ako takých," priblížil Richter.

 

Okrem toho by sa malo v máji tohto roka uskutočniť stretnutie, na ktorom budú zástupcovia zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska a Rumunska o problematike vysielania zamestnancov diskutovať. "Budeme mať záujem prijať opatrenia, ktoré by v značnej miere regulovali komunikáciu, aby sa dodržiavali smernice, zákony, a aby sa neporušovali základné práva vysielaných zamestnancov," avizoval Richter.

 

Minister sa vyjadril aj k problematike dovozu pracovnej sily, keďže firmy majú stále na Slovensku problém nájsť kvalifikovaných zamestnancov. Naďalej je presvedčený, že na Slovensku je pracovnej sily dostatok. "Stále máme 148.000 evidovaných nezamestnaných so stredným odborným vzdelaním. Ľudia majú potrebné vzdelanie, len je s nimi nutné pracovať," skonštatoval Richter.

 

Rezort práce sa stretne aj s predstaviteľmi novej automobilky Jaguar Land Rover, aby sa dozvedel, akú pracovnú silu bude automobilka potrebovať. Podľa generálneho riaditeľa ústredia práce Mariána Valentoviča do automobilky zaslalo svoj životopis viac ako 40.000 ľudí. Spoločnosť s nimi v súčasnosti komunikuje a priamo ich oslovuje. Prácu by mohli získať aj ľudia, ktorí v súčasnosti dochádzajú za prácou do závodu Audi v Maďarsku.

 

"Viacerí z nich prejavili záujem vrátiť sa na Slovensko. Sú to skúsení ľudia. Bol by som veľmi rád, aby sme týmto Slovákom umožnili sa vrátiť," dodal Richter.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona