Richter: Šesť krajín sa dohodlo na užšej komunikácii pri vysielaní pracovníkov

NETKY.SK • 1 Jún 2017, 17:52 • 2 min
Richter: Šesť krajín sa dohodlo na užšej komunikácii pri vysielaní pracovníkov

BRATISLAVA - Na intenzívnejšej komunikácii v oblasti vysielania pracovníkov do iných krajín sa na štvrtkovom regionálnom summite v Bratislave dohodli predstavitelia rezortov práce zo Slovenska, Maďarska, Poľska, Českej republiky, Rumunska a Srbska.

slovakia

left justify in out

"Všetky krajiny súhlasia s potrebou užšej komunikácie," povedal po stretnutí minister práce a sociálnych vecí Ján Richter. Prítomní zástupcovia rezortov práce zo zúčastnených krajín sa dohodli aj na tom, že ich inšpektoráty práce budú spolu bilaterálne rokovať o intenzívnejšej komunikácii.

Ako príklad vzájomnej spolupráce minister Richter uviedol dohodu s Maďarskom o skrátení lehoty na výmenu informácií o vysielaných pracovníkov z 30 dní na 48 hodín.

"Hlavným cieľom stretnutia bolo to, že je potrebné mať vzájomné informácie, vybudovať rýchly komunikačný systém," povedal Richter. Zúčastnené krajiny si vymenili skúsenosti, pomenovali potrebu hľadania opatrení na predchádzanie nelegálnej práci "Je dôležité, aby nastali individuálne bilaterálne rokovania," zdôraznil.

 

Slovensko bude podľa Richtera o tejto téme rokovať aj s predstaviteľmi rezortu práce na Ukrajine.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies