Richter plánuje podporiť sociálne podniky, pre tento účel vyčleniť milióny eur

NETKY.SK • 26 September 2017, 09:26 • 2 min
Richter plánuje podporiť sociálne podniky, pre tento účel vyčleniť milióny eur

BRATISLAVA – Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny vyčlenilo na podporu sociálnych podnikov 120-miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Riešením na dlhodobú nezamestnanosť majú byť takzvané sociálne podniky, ktoré zamestnávajú znevýhodnených alebo ťažko zamestnateľných ľudí. Šéf rezortu Ján Richter za týmto účelom 120-miliónov eur a pripravil zákon, ktorý by ich činnosť reguloval a určoval formy štátnej pomoci. Okrem dotácií a úľav na daniach plánuje zaviesť servisné poukážky.

 

Tými sa bude dať platiť sociálnym podnikom za práce spojené so starostlivosťou o domácnosť, záhradu alebo za služby preukázané osobám odkázaným na pomoc. Poukážky budú podnikom preplácané vo vyšších hodnotách ako je ich reálna hodnota. Súčasťou podpory by mali byť aj niektoré verejné obstarávania, ktoré budú určené iba pre registrované sociálne podniky, prípadne budú tento typ spoločností aspoň zvýhodňovať.


„Chceme, aby v menších investičných projektoch mohli pôsobiť v prvom rade firmy tohto charakteru v danom regióne,“ vysvetlil Richter a dodal, že hlavným zámerom je vytvoriť nové pracovné miesta v znevýhodnených okresoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies