Richter: Pietruchová sa vyjadrovala na hrane etického kódexu

NETKY.SK • 26 November 2013, 13:20 • 2 min
Richter: Pietruchová sa vyjadrovala na hrane etického kódexu

BRATISLAVA – Vyjadrenia riaditeľky odboru rodovej rovnosti na ministerstva práce Oľgy Pietruchovej k Národnému pochodu za život v Košiciach sú podľa šéfa rezortu Jána Richtera na hrane Etického kódexu štátneho zamestnanca.

slovakia

left justify in out

Richter preto poveril služobný úrad ministerstva, aby vyjadrenia Pietruchovej posúdil a vyvodil závery. Do vyjadrenia sa úradu necháva Richter otázku ďalšieho pôsobenia Pietruchovej otvorenú. Vyplýva to z odpovede ministra na interpeláciu poslanca NR SR Richarda Vašečku (OĽaNO). 

Vašečka interpeloval ministra za odpoveď Pietruchovej na otázku v diskusii pod jej blogom: „Pochodovali na tomto pochode inakosti aj pedofili, rovnako ako tomu bolo na pochode v Prahe?“ Diskutujúca s menom Olga Pietruchova reagovala na túto otázku odpoveďou: „nie, tí budú v Košiciach“. 

Vašečkovi prekáža, ak sa niekto odvoláva na toleranciu a rovnosť, dokonca v tejto veci reprezentuje štát, a zároveň hrubým spôsobom dehonestuje a uráža ľudí, ktorí pre túto vec urobili možno viac ako on. „Oceňujem reakciu ministerstva, aj keď oneskorenú, a budem sa zaujímať o postup služobného úradu vo veci pani Pietruchovej,“ povedal dnes pre agentúru SITA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona