Richter oceňuje sociálny dialóg v automobilke Kia, je zárukou pre stabilitu pracovnej sily aj dobudúcna

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 15:29 • 2 min
Richter oceňuje sociálny dialóg v automobilke Kia, je zárukou pre stabilitu pracovnej sily aj dobudúcna

TEPLIČKA NAD VÁHOM – S charakterom výroby, pracovnými a bezpečnostnými podmienkami sa dnes v závode Kia Motors Slovakia v Tepličke nad Váhom oboznámil minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter.

slovakia

left justify in out

"Chcem veľmi pekne poďakovať vedeniu tohto podniku za dobrý sociálny dialóg, za komunikáciu a spoluprácu s odbormi. Oceňujem, že aj kolektívna zmluva, ktorá bola nedávno prijatá, má najvyššie parametre v celej histórii fungovania podniku. Celkom iste uspokojila aj očakávania zamestnancov. Dáva garanciu a záruku pre stabilitu pracovnej sily aj pre budúce obdobia," povedal Richter po stretnutí s vedením závodu a odborovej organizácie.

 

Podľa prezidenta Kia Motors Slovakia Dae Sik Kima minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR mal možnosť vidieť, že Kia Motors Slovakia patrí medzi špičkových zodpovedných zamestnávateľov v Žilinskom kraji.

 

"Vždy sa zameriavame na našich zamestnancov. Každoročne zlepšujeme odmeňovací systém a benefity, ako aj pracovné podmienky a bezpečnosť na pracovisku," uviedol prezident Kia Motors Slovakia.

 

Minister práce zároveň ocenil, že automobilka nepovažuje za jedinú možnosť dovoz pracovnej sily z takzvaných tretích krajín. "Tu sme našli pochopenie v tom, že sa snažia urobiť všetko pre to, aby uplatnenie našli v prvom rade občania Slovenskej republiky, evidovaní na úradoch práce a majú záujem pracovať. Lebo, bohužiaľ, nie všetci ten záujem pracovať majú," podotkol Richter.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona