Richter: Očakávam schválenie smernice o ochrane pracovníkov pred karcinogénmi

NETKY.SK • 13 Október 2016, 12:11 • 2 min
Richter: Očakávam schválenie smernice o ochrane pracovníkov pred karcinogénmi

LUXEMBURG – Hlavným bodom rokovania bude prijatie smernice o ochrane pracovníkov pred 15 rakovinotvornými látkami, uviedol dnes slovenský minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Ten dnes predsedá zasadnutiu únijných ministrov Rady pre zamestnanosť, sociálnu politiku, zdravie a spotrebiteľské záležitosti v Luxemburgu.

 

Nová verzia smernice by mala oproti tej pôvodnej z roku 2004 zabezpečiť väčšiu ochranu zamestnancov pred nebezpečnými látkami a Richter očakáva jej prijatie.

 

Ministri budú hovoriť o návrhoch na podporu zamestnanosti mladých a predmetom diskusie bude aj problematika dlhodobej nezamestnanosti.

 

Dôstojné pracovné a životné podmienky rybárov sú ďalším bodom stretnutia a ministri európskej dvadsaťosmičky budú diskutovať aj programoch na podporu integrácie rómskej menšiny.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies