Richter: Niet lepšej investície ako do detí, čiže do našej budúcnosti

NETKY.SK • 31 Máj 2013, 16:09 • 2 min
Richter: Niet lepšej investície ako do detí, čiže do našej budúcnosti

KRÁĽOVA LEHOTA – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Ján Richter počas dnešnej pracovnej návštevy Detského domova v Kráľovej Lehote v okrese Liptovský Mikuláš pri príležitosti Medzinárodného dňa detí uistil, že štát sa dlhodobo snaží zabezpečiť čo najlepšie podmienky na plnohodnotný život obyvateľov detských domovov.

slovakia

left justify in out

"Niet lepšej investície ako do detí, čiže do našej budúcnosti. Určite v zložitej sociálno-ekonomickej situácii musíme šetriť, ale maximálne rozumne a primerane, aby to nebolo na úkor budúcnosti detí. Preto náš rezort v plnej miere pokračuje v realizácii programového vyhlásenia vlády," uviedol Richter pre TASR.

Pripomenul, že pokračuje proces deinštitucionalizácie detských domov. "Máme záujem, aby deti žili v menších skupinách, v náhradných rodinách a pripravili sa tak čo najlepšie na bezproblémové osamostatnenie po dovŕšení dospelosti. Preto podporujeme vytváranie prechodných domovov, lebo úplne najhoršie by bolo, keby sa museli vrátiť do nevhodného pôvodného prostredia," pokračoval minister.

"Najpodstatnejšie je, aby boli tieto deti, s ktorými sa osud nemaznal, pripravené na reálny život a neprekvapili ich žiadne bežné starosti a radosti dospelého človeka. Dôležité je, aby podľa možností absolvovali štúdium, získali nejakú kvalifikáciu, remeselné zručnosti, aby sa vedeli lepšie umiestniť na náročnom trhu práce," dodal Richter a ocenil úzku spoluprácu s mimovládnymi organizáciami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona