Richter: Nejdeme po poctivých podnikateľoch, trestať budeme nepoctivých

NETKY.SK • 13 September 2013, 10:20 • 2 min
Richter: Nejdeme po poctivých podnikateľoch, trestať budeme nepoctivých

BRATISLAVA – Ministerstvo práce má maximálny záujem na tom, aby sa na Slovensku eliminovalo nelegálne zamestnávanie. Vyhlásil to dnes v Národnej rade (NR) SR šéf rezortu Ján Richter (Smer-SD) v rámci svojej záverečnej reči k návrhu novely zákona o inšpekcii práce.

slovakia

left justify in out

V právnej norme Richter navrhuje zvýšenie dolnej hranice pokuty za nelegálne zamestnávanie dvoch a viac ľudí na 5000 eur. V súčasnosti je táto sankcia na úrovni 2000 eur. "Nejdeme po poctivých podnikateľoch, ideme trestať tých nepoctivých. Tých, čo zákony porušujú. Toto je cieľom novely," opísal minister práce.

Samotní zamestnávatelia ho podľa vlastných slov nabádajú k tomu, aby bol rezort prísnejší, robil väčšie opatrenia. Pretože nelegálne zamestnávanie kriví podnikateľské prostredie. "Sú znevýhodnení poctiví podnikatelia, ktorí zákonne pristupujú k plneniu svojich povinností voči tým, čo obchádzajú zákony," upozornil Richter.

Zároveň dodal, že nechce nikoho trestať za to, že je podnikateľ. "Ale tých nepoctivých musíme," zdôraznil. Ak túto snahu niekto spochybňuje, podľa Richtera nemá záujem na tom, aby bolo na Slovensku čisté podnikateľské prostredie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies