Richter: Komunikácia vlády a odborov je dobrá, majú zásluhu na sociálnom zmieri

NETKY.SK • 19 November 2015, 13:16 • 2 min
Richter: Komunikácia vlády a odborov je dobrá, majú zásluhu na sociálnom zmieri

BRATISLAVA - Komunikácia vlády a odborárov bola za uplynulé štyri roky dobrá.

slovakia

left justify in out

"Dobrú spoluprácu samozrejme očakávame aj v budúcom období," uviedol dnes v rámci rokovania Snemu Konfederácie odborových zväzov (KOZ) SR v Bratislave minister práce Ján Richter (Smer-SD).

 

Odbory sú podľa Richtera jedným z najvýznamnejších sociálnych partnerov. "Vážim si, že napriek pôsobeniu niekoľkých desiatok odborových zväzov vie KOZ zastrešiť a ponúknuť jednotný názor k vážnym problémom, ktoré sa týkajú napríklad legislatívy," poznamenal. Zamestnávateľské zväzy, teda Asociácia zamestnávateľských zväzov a združení (AZZZ) a Republiková únia zamestnávateľov (RÚZ), majú podľa jeho slov často na jednu problematiku rozdielne názory.

 

"Ak tu máme sociálny zmier, je to veľká zásluha aj reprezentantov zamestnancov, teda KOZ. Spolupráca s nimi bola a je dobrá, vyjednávania s nimi bývajú však veľmi tvrdé. KOZ je partner, ktorý má záujem obhajovať kategóriu ľudí, ktorú reprezentuje, teda zamestnancov. Treba však zároveň povedať, že vie pochopiť aj isté možnosti zo strany vlády. Vie tiež pochopiť v maximálnej miere aj partnerov, ktorí reprezentujú zamestnávateľov," dodal Richter.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies