Richter chce zvýšiť vianočné dôchodky ešte tento kalendárny rok

NETKY.SK • 12 Október 2013, 14:21 • 2 min
Richter chce zvýšiť vianočné dôchodky ešte tento kalendárny rok

BRATISLAVA - Monitor relácie Rozhlasu a televízie Slovenska Sobotné dialógy.

slovakia

left justify in out

Vianočné dôchodky budú tento rok vyššie o viac ako o osem eur, vyhlásil v dnešnej relácii Rozhlasu a televízie Slovenska Sobotné dialógy minister práce Ján Richter (Smer-SD). "Vychádzajúc z vývoja ekonomiky a hlavne z toho titulu, že výber daní sa v poslednej dobe značne zlepšil, chcem informovať verejnosť, že budem budúci týždeň v parlamente iniciovať zmenu zákona ohľadom výplaty vianočných dôchodkov," povedal Richter. Výška dávky sa dnes podľa neho pohybuje v rozmedzí od 38 do 66,39 eura. Richter chce zákon zmeniť tak, aby najvyššia suma dôchodku bola 75 eur. "Aby sa zvýšila o 8,61 eura pre tých najnižšie poberajúcich dôchodcov," dodal. Dôchodcovia zmenu podľa Richtera pocítia ešte tento kalendárny rok.

Exminister práce a poslanec za SaS Jozef Mihál zvyšovanie vianočných dôchodkov spája s blížiacimi sa prezidentskými voľbami. "To, čo počujem zo strany ministra, vyzerá pekne, veď blížia sa prezidentské voľby, čiže pán premiér chce byť pekný aj pred dôchodcami, to je pochopiteľné," reagoval. Mihál chcel podľa svojich slov ešte ako minister sumu určenú na vianočné dôchodky, teda asi 65 mil. eur, rozdať dôchodcom, ktorí sú najviac odkázaní na pomoc. "Takým, ktorí sú v zariadeniach sociálnych služieb, v domovoch pre dôchodcov, v penziónoch pre starších, zdravotne postihnutých, tí najviac potrebujú peniaze. Štát nemá peniaze na financovanie týchto zariadení a tu máme 65 mil. eur, ktoré dostanú aj tí, ktorí sú momentálne ešte pri sile a možno aj pracujú," ukončil s tým, že takto to nie je správne.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies