Richter avizoval, že Koaličná rada zasadne vtedy, keď bude premiér zdravotne pripravený

NETKY.SK • 14 August 2017, 11:40 • 2 min
Richter avizoval, že Koaličná rada zasadne vtedy, keď bude premiér zdravotne pripravený

BRATISLAVA - Koaličná rada bude vtedy, keď bude premiér Robert Fico (Smer-SD) zdravotne pripravený. Povedal to pri príchode na dnešné rokovanie tripartity minister práce Ján Richter (Smer-SD), ktorý nepovažuje za šťastné, ako predseda SNS Andrej Danko otvoril tému dodatku ku koaličnej zmluve spolu s požiadavkami.

slovakia

left justify in out

"Ja si myslím, že je nešťastné, že takýmto spôsobom ako pán Danko otvoril túto otázku," uviedol Richter. Podľa neho mali byť požiadavky riešené štandardným spôsobom. "Riadna Koaličná rada, tam sa mali partneri o tom baviť," vyhlásil.

 

V požiadavkách národniarov nevidí minister "nič veľké, výnimočné". Niektoré z nich považuje Richter za realizovateľné, o niektorých sa podľa jeho slov treba rozprávať. Pripomína, že viaceré nich by mali dopad na štátny rozpočet.

 

Pripomenul, že o otázka 13. platu nie je nová. "Už dlhšie sa pripravuje sociálny balíček a v rámci toho sociálneho balíčka je aktuálna aj táto otázka," podotkol minister s tým, že požiadavky odzneli zatiaľ iba v médiách. "Treba ich konkretizovať," povedal Richter. Nazdáva sa, že po Koaličnej rade lídrov strán by sa mohlo rokovať v ďalšom kole aj s ministrami, ktorých rezortov by sa prípadné opatrenia dotkli.

 

Vládna koalícia je momentálne v kríze. Riešenie, ako fungovať ďalej, mala hľadať aj na piatkovej (11.8.) Koaličnej rade, premiér Robert Fico (Smer-SD) sa na nej však pre zdravotné dôvody nemohol zúčastniť. Kríza vypukla po tom, čo predseda SNS Andrej Danko v pondelok (7.8.) oznámil vypovedanie koaličnej zmluvy.

 

Následne sa predsedovia Smeru-SD, SNS a Mosta-Híd na doteraz poslednom rokovaní Koaličnej rady zhodli, že neexistuje alternatíva k súčasnej vláde. Šéf Mosta-Híd Béla Bugár za trojlístok informoval, že partneri sú odhodlaní pokračovať ďalej. Podľa neho nie je problém v koalícii taký vážny.

 

Po tejto zhode sa dostali cez médiá von požiadavky SNS. Odkazovanie cez médiá kritizujú viacerí predstavitelia koalície. Medzi požiadavkami SNS je napríklad 13. a 14. plat, zavedenie štátnych aeroliniek, podpora kúpeľníctva, ale aj to, aby sa ministri nevyjadrovali k práci kolegov.

 

SNS zároveň čelí kauze rozdeľovania eurofondov na ministerstve školstva. Národniari pripustili, že aj za spustením kauzy vidia kroky z Úradu vlády. Zároveň upodozrievajú Smer-SD zo spolupráce s OĽaNO na diskreditácii SNS. Bugár vyzval koaličných partnerov na zodpovednosť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies