Richnák chce zmenu, podporuje Berényiho

NETKY.SK • 19 November 2013, 14:39 • 2 min
Richnák chce zmenu, podporuje Berényiho

TRNAVA - Neúspešný kandidát na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja Andrej Richnák (Nový parlament) podporil pred druhým kolom volieb Józsefa Berényiho (SMK, OKS). Ten sa v sobotu v súboji o kreslo predsedu kraja stretne s Tiborom Mikušom (NEKA).

slovakia

left justify in out

"Myslím si, že osem rokov, počas ktorých zastával post predsedu Tibor Mikuš, je dosť na to, aby bol schopný realizovať svoje myšlienky a nápady. Po tomto období nastal čas, aby na jeho miesto nastúpil človek s novými myšlienkami a novými nápadmi, ktoré by vedeli posunúť samosprávny kraj ďalej,“ povedal pre agentúru SITA Richnák, ktorý v prvom kole získal 3 765 hlasov. S týmto výsledkom skončil na piatom mieste za Mikušom, Berényim, Ivanom Uhliarikom (KDH, SDKÚ) a Józsefom Nagyom (Most-Híd). 

Podporu Berényimu už krátko po prvom kole deklarovala strana Most-Híd. KDH odporučilo svojim voličom v Trnavskom kraji postupovať "v súlade s ich svedomím a presvedčením“, čo znamená, že majú voľnú ruku. 

Mikuš išiel do volieb ako nezávislý, podporuje ho však Smer-SD a niekoľko menších strán. V prvom kole získal 31 310 hlasov voličov, čo je 40,04 percenta odovzdaných voličských hlasov. Druhý Berényi dostal 14 339 hlasov voličov, čo je 18,33 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies