Richie McCaw ukončil kariéru: Myslím, že odchádzam v správny čas

NETKY.SK • 19 November 2015, 10:17 • 2 min
Richie McCaw ukončil kariéru: Myslím, že odchádzam v správny čas

WELLINGTON - Kapitán ragbyovej reprezentácie Nového Zélandu Richie McCaw oznámil vo štvrtok ukončenie svojej bohatej kariéry.

slovakia

left justify in out

"Dostalo sa mi veľkého privilégia, že som mohol robiť tak dlho to, čo som chcel. Bol som v skvelých tímoch s úžasnými hráčmi," povedal McCaw. "Telo mi hovorí, že by som mohol stále hrať. Myslím, že som si svoj odchod dobre načasoval," dodal.

 

Tréner novozelándskej reprezentácie Steve Hansen tiež súhlasí s tým, že McCaw oznámil ukončenie kariéry v správny čas. "Myslím, že jeho posledný zápas na majstrovstvách sveta bol jeden z najlepších, ktorý odohral. Nemohol si vybrať lepší čas na odchod. Bol skvelým hráčom a vodcom, pravdepodobne tým najlepším v našej histórii."

 

McCaw uviedol, že chce teraz pôsobiť ako komerčný pilot helikoptéry v Christchurchi: "Je to koniec jednej kapitoly a začiatok novej. Bola to ale perfektná jazda."

 

McCaw odohral za svoju štrnásťročnú kariéru 148 zápasov, z toho 110 viedol All Blacks ako kapitán. V oboch prípadoch ide o rekord v histórii ragby. Tridsaťštyriročný Novozélanďan sa stal trikrát najlepším ruabistom sveta a v rokoch 2011 a 2015 doviedol Nový Zéland k titulu majstrov sveta.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona