Richard Varga získal v Budapešti majstrovský titul v elite mužov

NETKY.SK • 9 September 2010, 12:04 • 2 min
Richard Varga získal v Budapešti majstrovský titul v elite mužov

Richard Varga získal v Budapešti majstrovský titul v elite mužov

slovakia

left justify in out

img

Titul majstra sveta v kategórii muži-elite získal na ITU MS v akvatlone v Budapešti slovenský reprezentant Richard Varga. Medzi ženami dominovala domáca Margit Vaneková. Na zlatý triumf Vargu medzi juniorkami nadviazala bronzovým úspechom Mira Bednarovičová, Ivana Kuriačková skončila piata a hneď za ňou Marcela Bulková. Juniorom sa darilo o trochu menej, Nicolas Fejér vyčerpaný dobehol na 7. mieste a Šimon Žáčik na 10.
      Kvôli teplote vody a nepriaznivého počasia organizátori zrušili úvodný beh a tak pretekári absolvovali len 1 km plávanie a 2,5 km beh. Richard Varga už vo vode potvrdil úlohu favorita. Zdanlivo plával úplne mimo trate a od úvodu jasne mimo ostatného poľa, bolo to však v poriadku. Z vody vyplával s neuveriteľným 35 sekundovým náskokom a obrovskou šancou na prvenstvo. Tú v behu potvrdil a bez problémov si náskok udržal a ako prvý Slovák v histórii získal pre STU zlatú medailu v elitnej kategórii.    

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona