Richard Varga v Lisabone zaútočí na medailu, minulý rok mu o chlp ušla

NETKY.SK • 27 Máj 2016, 14:39 • 2 min
Richard Varga v Lisabone zaútočí na medailu, minulý rok mu o chlp ušla

LISABON - V sobotu na pravé poludnie sa Richard Varga postaví na štart elitných pretekov mužov na európskom šampionáte v triatlone v Lisabone. V portugalskej metropole nebude mať iný ako medailový cieľ. Vlani v Ženeve dobehol do cieľa na 4. mieste len niekoľko sekúnd za vytúženým pódiovým umiestnením.

slovakia

left justify in out

"Minulý rok mi o tri sekundy ušla medaila. Tento rok chcem opäť o ňu zabojovať a konečne sa dostať na pódium. Veľmi po ňom túžim," vyznal sa ešte pred mesiacom počas krátkej zastávky v Bratislave dlhodobo najlepší slovenský triatlonista. Už aj oficiálne účastník olympijských hier v Riu de Janeiro strávil posledný mesiac prípravy na svojej tréningovej základni v anglickom Leedse, do Lisabonu priletel v stredu a odvtedy skúša ako chutí trať majstrovských pretekov. Nemala by byť náročná, iba s jedným miernym stúpaním v cyklistickej časti.

 

Súťažiť sa bude na olympijských objemoch, teda 1,5 km plávanie - 40 km cyklistika - 10 km beh. "Preteky sú situované v novovybudovanej časti Lisabonu. Plávanie v zátoke vo dvoch kolách a rovinatá cyklistika s 8 okruhmi, ktorá je okorenená nájazdom a následným prejazdom do atletického štadióna," vysvetlil Michal Varga, brat a zároveň manažér Richarda Vargu. Pretekár Triaxu Bratislava dlhodobo sa pripravujúci v Anglicku ešte minulý týždeň nebol stopercentne zdravotne v poriadku.


"Mal podozrenie na zápal priedušiek, ale je to pre neho jeden z vrcholov sezóny, preto veľmi chcel štartovať v Lisabone. Mal trojdňový tréningový výpadok, kašľal, ale rozhodne sa nebude vyhovárať na chorobu. Naopak, posledné tréningové ukazovatele z Anglicka boli veľmi pozitívne," doplnil aktuality o Richardovi M. Varga. Predpoveď počasia pre Lisabon hlási na sobotu dážď, čo Michal Varga označil za pomerne dobrú správu. "Sťažila by sa tým trať na cyklistike a prialo by to únikom. To by mohla byť Richardova výhoda."


Slovensko bude mať trojčlenné zastúpenie na európskom šampionáte. V ženskej kategórii sa predstaví úradujúca domáca triatlonistka roka, Košičanka pripravujúca sa v Brne, Romana Gajdošová a medzi juniormi Levičan Matúš Verbovský. "V Lisabone nemáme viacnásobné zastúpenie aj preto, že viacerí reprezentanti sa predstavia o dva týždne na majstrovstvách Európy do 23 rokov v bulharskom Burgase,“ doplnil informácie z dejiska ME M. Varga.

Sobotňajší program na ME v triatlone v Lisabone:
juniorky (10.00), muži (Varga, 12.00), juniori (Verbovský, 14.55), ženy (Gajdošová, 16.50)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies