Richard Varga sa bude po škaredom páde dávať zdravotne dokopy v Leedsi

NETKY.SK • 3 August 2015, 13:59 • 2 min
Richard Varga sa bude po škaredom páde dávať zdravotne dokopy v Leedsi

RIO DE JANEIRO - Richard Varga nebude v dobrom spomínať na nedeľňajšie testovacie preteky pred budúcoročnými olympijskými hrami v Riu de Janeiro. Slovenský triatlonista mal v cyklistickej časti po kolízii s Talianom Alessandrom Fabianom nepríjemný pád, z ktorého našťastie vyviazol bez vážnejšieho zranenia.

slovakia

left justify in out

Brazílski organizátori pozvali na podujatie v Riu dokopy 75 pretekárov a pretekárok, ktoré majú vysokú pravdepodobnosť účasti na OH 2016. Vargovi štart na pláži Copacabana a následná plavecká časť vyšli podľa predstáv a tradične vyplával na prvých pozíciách. Hneď v úvode cyklistickej časti sa vytvoril na čele 11-členný balík, ktorého súčasťou bol aj 26-ročný Bratislavčan. Na konci tretieho okruhu mala unikajúca skupina náskok už vyše 50 sekúnd. V štvrtom okruhu však Varga prišiel o všetky nádeje na dobrý výsledok.

 

"V štvrtom kole v zjazde Fabian trafil výmoľ a tak ho to rozhodilo, že predo mnou spadol. Snažil som sa ho preskočiť, ale v rýchlosti 50 km za hodinu som nezdvihol bicykel do požadovanej výšky. Samozrejme som ho trafil, ale našťastie som sa dal reflexívne do klbka a ošúchal si celé telo," opisoval Richard Varga nepríjemný moment.

 

 

 

Som rad, ze to dnes nedopadlo horsie. Nechal som vela koze na asfalte v Riu, ale nastastie bez ziadnej...

Posted by Richard Varga on Sunday, August 2, 2015

 

Po páde skončil v nemocnici, ale vyhol sa vážnym zraneniam. "Som rád, že to nedopadlo horšie. Nechal som veľa kože na asfalte v Riu, ale našťastie bez žiadnej zlomeniny," dodal na Facebooku.

 

Podujatie v Riu bolo pre triatlonistov kvalifikačnými pretekmi pre OH 2016. Triumfoval na nich štvornásobný majster sveta a strieborný medailista z OH 2012 v Londýne Španiel Javier Gomez Noya, ktorý zvíťazil v čase 1:48:26 h (1,5 km plávanie, 40 km bicykel, 10 km beh). Varga si ďalšie body v boji o účasť pod piatimi kruhmi nepripísal. Hoci z 18. pozície v kvalifikačnom rebríčku jemne klesol, o štart na olympiáde by nemal prísť. Ako informoval TASR jeho manažér Michal Varga, najúspešnejší slovenský triatlonista sa v pondelok presúval z Brazílie späť do Európy. Po zranení sa bude dávať dokopy v anglickom Leedsi. Po určitom čase začne s prípravou na záver sezóny, kde ho čakajú preteky v Štokholme, Edmontone a Chicagu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona