Richard Sulík odstúpi z funkcie predsedu strany SaS, neblahá diskusia škodí strane

NETKY.SK • 16 Máj 2016, 16:41 • 2 min
Richard Sulík odstúpi z funkcie predsedu strany SaS, neblahá diskusia škodí strane

BRATISLAVA - Predseda strany Sloboda a Solidarita (SaS) Richard Sulík sa na mimoriadnom kongrese strany 11. júna vzdá svojej funkcie. Rezignáciu oznámil dnes na tlačovej konferencii v Bratislave.

slovakia

left justify in out

"Dôvodom nie je rozkol v strane, dôvodom je neblahá diskusia, ktorá sa vedie v médiách a strane škodí," uviedol Sulík. Poukázal na to, že podobná diskusia, ktorá sa týka vedenia SaS, sa začala viesť po neúspešných voľbách v roku 2012. "Ten stav, kedy sme otravovali ľudí svojimi vnútornými problémami, viedol k tomu, že nám postupne namerali výsledky, ktoré nás odsúvali z parlamentu," pripomenul Sulík a zdôraznil, že niečomu podobnému sa chce vyhnúť. "Preto robím tento krok, v súlade s platnými stanovami SaS," vysvetlil.

 

Zároveň ohlásil, že na mimoriadnom kongrese bude kandidovať na post predsedu strany na ďalšie štvorročné obdobie. Dodal, že ak nebude zvolený, ostane radovým členom SaS. SaS získala v parlamentných voľbách 12,1 percenta a stala sa najsilnejšou pravicovou stranou. Po tom, čo sa Sulíkovi nepodarilo zložiť pravicovú vládu, sa vzdal kresla poslanca Národnej rady a zostal pôsobiť v europarlamente. Poslancom EP je od mája 2014.

 

SaS mala voliť nového predsedu až budúci rok. Zámer kandidovať proti Sulíkovi už ohlásil podpredseda strany Jozef Mihál, zvažoval to aj ďalší podpredseda Ľubomír Galko. V prípade, že sa Sulík vzdá postu predsedu, bude potrebné zvolať vnútrostranícke voľby skôr.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies