Richard Sulík odmietol zmenu dlhovej brzdy na infraštruktúrne projekty

NETKY.SK • 24 Február 2017, 15:30 • 2 min
Richard Sulík odmietol zmenu dlhovej brzdy na infraštruktúrne projekty

BRATISLAVA - Minister financií Peter Kažimír u liberálov so snahou dohodnúť sa na investičnej výnimke z dlhovej brzdy nepochodil.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne strany SaS Kataríny Svrčekovej sa síce šéf liberálov Richard Sulík s ministrom financií stretol, pochopenie pre zmenu ústavnej dlhovej brzdy však nemal. „Investičnú výnimku Richard Sulík odmietol,“ uviedla pre agentúru SITA Svrčeková.

Šéf rezortu financií Peter Kažimír pritom rokovania o zmene dlhovej brzdy avizoval už pred niekoľkými mesiacmi s tým, že v prvom rade chce osloviť opozičnú SaS. Možné úpravy v ústavnom zákone sa dokonca spomínajú aj v programovom vyhlásení vlády. O zmene dlhovej brzdy, ktorá má umožniť podporu niektorých investičných projektov, hovoril aj premiér Robert Fico koncom vlaňajšieho novembra po schválení rozpočtu na rok 2017. Tieto debaty podľa neho vyplývajú najmä z toho, že onedlho uplynie obdobie, kedy má Slovensko k dispozícii eurofondy a bude treba hľadať iné možnosti na financovanie veľkých investícií.

„Ja som tiež toho názoru, že musíme hľadať nejakú komunikáciu s opozíciou, či sme schopní zmeniť ústavný zákon o rozpočtovej zodpovednosti, čo by umožnilo za určitých podmienok použiť zdroje predovšetkým na infraštruktúrne projekty,“ povedal vtedy Fico.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies