Richard Sulík nevníma situáciu so zásobami plynu po druhom stress teste ako kritickú

NETKY.SK • 21 December 2021, 15:00 • 2 min
Richard Sulík  nevníma situáciu so zásobami plynu po druhom stress teste ako kritickú

BRATISLAVA - Slovensko má v súčasnosti podľa Sulíka dostatok plynu a ministerstvo hospodárstva situáciu stále sleduje, aby sa mohlo rozhodovať podľa aktuálnych informácií.

slovakia

left justify in out

Po druhom stress teste plynárenskej sústavy o tom informoval minister hospodárstva Richard Sulík.

 

„Výsledky druhého stress testu síce nedosahujú úroveň výsledkov prvého testu, no dôležitým faktorom je, že zimné obdobie sa zatiaľ javí ako priemerné, a preto situáciu s dodávkami plynu nevnímam ako kritickú," uviedol Sulík bez ďalších podrobností.

 

img

 

Zásoby plynu na začiatku zimného vykurovacieho obdobia však boli pre slabšie dodávky z Ruska nižšie ako po iné roky. Ministerstvo hospodárstva už v októbri jeden test pripravenosti plynárenskej sústavy vykonalo. Podľa neho malo Slovensko, pokiaľ bude zima priemerná, dostatok plynu pre domácnosti aj pre podniky.

 

img

 

Pokiaľ by bola zima najchladnejšia za posledné roky, bolo by vo februári nutné na osem až deväť dní obmedziť dodávky najväčším odberateľom, uviedol vtedy Sulík.

 

Možno vás zaujme: Župan Juraj Droba otvorene o Arrive a problémoch v doprave

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies