Richard Sulík by otvoril reštaurácie okamžite!

NETKY.SK • 22 December 2021, 14:22 • 2 min
Richard Sulík by otvoril reštaurácie okamžite!

BRATISLAVA - Richard Sulík sa počas stredajšieho rokovania vlády vyjadril, že je rád, že ho prišiel v postoji za otvorenie reštaurácií podporiť šéf parlamentu Boris Kollár.

slovakia

left justify in out

Kollár totiž chce, aby bola koalícia ústretová voči gastrosegmentu. „Ale, samozrejme tak, aby sme nepoškodili zdravie občanov," povedal Kollár.

 

img

 

Gastroprevádzky podľa Sulíka trpia. Chcel by ich najradšej otvoriť ihneď, ak to však nepôjde, chce, aby reštaurácie mohli otvoriť aspoň v sobotu 25. decembra. Okienkový predaj, na ktorom môžu v súčasnosti reštaurácie fungovať, považuje za slabú náplasť.

 

„Najlepšia pomoc pre gastro je, že tieto reštaurácie otvoríme, ďalšia pomoc je na ceste," skonštatoval minister s tým, že na mysli má oživenie opatrenia 3B v rámci pandemickej štátnej pomoci na december či preplácanie nájmov, ktoré od 17. decembra realizuje jeho ministerstvo.

 

img

 

Dodal, že návrh ministra zdravotníctva Vladimíra Lengvarského otvoriť gastroprevádzky až 9. januára budúceho roka, považuje za veľmi neskorý termín.

 

Vláda o požiadavkách gastrosektora súvisiacich s otvorením prevádzok ešte nerokovala, minister sa však od novinárov vracal na rokovanie vlády. Povedal, že verí, že vedenie štátu dospeje k nejakej rozumnej dohode a uvidí sa "aký deň z toho vypadne".

 

Prečítajte si: Boris Kollár chce zlepšiť postavenie záchranárov a pomôcť gastrosegmentu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies