Richard Rikkon má rušnú jeseň

NETKY.SK • 23 September 2014, 09:27 • 2 min
Richard Rikkon má rušnú jeseň

BRATISLAVA - Známy klavírny virtuóz Richard Rikkon má momentálne práce viac než dosť.

slovakia

left justify in out

„Teraz veľa koncertujem, v októbri sa chystám na jeden veľký klavírny festival v Mexiku v Sinaloe, kde odohrám tri klavírne recitály v mestách Mazatlán, Culiacán a Los Mochis. Ešte som tam v živote nebol, takže sa teším. Možno sa podarí nadviazať aj nejaká spolupráca do budúcna,“ prezradil 40-ročný klavirista, ktorý okrem toho tiež organizuje veľký charitatívny koncert v bratislavskej Inchebe a na jednom pódiu si ešte tento rok zahrá so Sisou Sklovskou či saxofonistom Felixom Slováčkom, s ktorými spoločne pripravujú sériu židovských koncertov v Prahe a Brne.

 

Popri koncertovaní sa rodák zo Želiezoviec venuje spolu s niekdajším moderátorom TV Markíza Karolom Farkašovským aj hľadaniu nových talentov. „Vyhľadávame talentované deti, ktoré si so mnou môžu zahrať na jednom pódiu a tak ich svojim spôsobom uvádzame do umeleckého života,“ prezradil virtuóz známy okrem iného aj z troch sérií speváckej súťaže Slovensko hľadá SuperStar, kde pred niekoľkými rokmi na klavíri sprevádzal mladých interpretov. Ako priznal v rozhovore pre agentúru SITA, dodnes má s mnohými účastníkmi speváckej šou dobrý vzťah. „Som neskutočne rád, keď vidím, že niektorí nezaspali na vavrínoch, ale naďalej na sebe pracujú a rozvíjajú svoje umelecké schopnosti,“ povedal. 

 

K speváckym šou má Rikkon podľa vlastných slov viac-menej kladný vzťah. „Tieto súťaže sú v pohode, no mám trošku pocit, že je to skôr o peniazoch. Skutočný talent si musí niektorými vecami prejsť, nemôže preskočiť niektoré poschodia,“ podotkol populárny klavirista. „Talentov je tu dosť, no záleží od toho, ako sa vedia postaviť na vlastné nohy, aké CD-čko vydajú a hlavne akú majú v sebe pokoru,“ dodal na záver.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies