Richard O'Brien sa vráti do Rocky Horror Show

NETKY.SK • 31 Júl 2015, 15:21 • 2 min
Richard O'Brien sa vráti do Rocky Horror Show

LONDÝN - Anglický scenárista, herec a moderátor Richard O'Brien sa vráti do kultového muzikálu The Rocky Horror Show, ktorého je tvorcom.

slovakia

left justify in out

Rodák z Cheltenhamu sa v sérii uvedení titulu v Londýne predstaví ako rozprávač. Vo Veľkej Británii si pritom v tomto muzikáli zahrá po prvý raz po dvadsiatich rokoch. "Teším sa na to," povedal 73-ročný O'Brien pre BBC. "Milujem smiech tejto šou. Milujem zvuky uznania a smiechu, je to potešujúce," doplnil. Vystúpenia s O'Brienom sa budú konať v Playhouse Theatre od 11. do 19. septembra, pričom gala uvedenie budú premietať aj v kinách.

 

Muzikál The Rocky Horror Show mal svetovú premiéru v roku 1973 na londýnskom West Ende. Ide o poctu béčkovým filmom a science fiction. Titul rozpráva príbeh manželského páru, ktorý uviazne počas búrky v dome bizarného transvestitu Frank-N-Furtera. Z muzikálu sa stal kult, ktorý sa v roku 1975 dočkal filmového spracovania. V snímke si okrem pôvodného muzikálového obsadenia zahrala napríklad Susan Sarandon. O'Brien naň nadviazal filmom Shock Treatment (1981), kritika ho však označila za absurdný. O'Brien, vlastným menom Richard Timothy Smith, si okrem The Rocky Horror Show a The Rocky Horror Picture Show, kde stvárnil Riff Raffa, zahral napríklad vo filmoch Revolúcia (1985), Spice World (1997), Smrtihlav (1998), Dračie diery (2000) či Nočný vlak (2009).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona