Richard Müller si pochvaľuje spoluprácu s Andrejom Šebanom

NETKY.SK • 17 December 2014, 14:57 • 2 min
Richard Müller si pochvaľuje spoluprácu s Andrejom Šebanom

BRATISLAVA - Slovenský spevák Richard Müller je nadšený zo spolupráce s gitaristom Andrejom Šebanom, s ktorým v utorok vystúpil v bratislavskom Ateliéri Babylon.

slovakia

left justify in out

„S Andrejom sa vždy hralo výborne, aj v časoch, kedy sme si to nemysleli. Bolo to senzačné, lebo Andrej je fantastický muzikant. Sledoval som ho pozorne, to znamená, že som bol jedným z divákov. S tým malým rozdielom, že som nebol v hľadisku, ale na javisku. Sledoval som každý jeho krok po gitare smerom nahor a nadol,“ popísal dojmy z koncertu 53-ročný Müller, ktorý so Šebanom pôsobil v skupine Banket.

 

„Hralo sa mi veľmi dobre, bol to taký zvláštny pocit po rokoch, ale veľmi dobrý. Richard bol vo výnimočne dobrej forme, čím mi urobil veľkú radosť. Myslím si, že to je niečo, čo máme tak zažité za tie roky, toľkokrát sme stáli spolu na pódiu... Domnievam sa, že ja som človek, ktorý s Richardom odohral najviac koncertov v jeho kariére, takže je to už navždy dané a funguje to okamžite,“ vyjadril sa 52-ročný Šeban. 

 

Bratislavský koncert odštartoval Müller skladbami Dve líšky, Plesový marš a Požičovňa tvárí. Na pódiu ho sprevádzali bubeník Juraj Kuchárek, gitarista Peter Markuljak, klávesák Matej Benko a basgitarista Viktor Hidvéghy. Fanúšikovia a fanúšičky si okrem toho mohli vypočuť aj hity Prečo ľudia 20. storočia, Nebude to také ľahké, Milovanie v daždi či Tlaková níž. Rodáka z Hlohovca na scéne vystriedal Šeban. Ten sa prítomným predstavil aj so skladbou Koniec sveta, ktorú zložil pre Müllera. 

 

„Cítil som sa veľmi dobre, lebo tá pesnička je jeho, podobne ako pesnička Aspoň plakať. A tú považujem za jednu z najlepších pesničiek, ktorú vo svojom repertoári mám a tá je zhodou okolností takisto Andrejova. Andrej prišiel s tým nápadom, že by bolo možno fajn, keby to zaspieval on a ja som, samozrejme, nebol proti. Rád by som s Andrejom v budúcnosti niečo urobil, ale na to máme, myslím si, ešte dosť času. Aj keď teda, neberte ma radšej za slovo, lebo času nikdy nie je dosť...“ dodal Müller, ktorý sa so Šebanom predstaví aj dnes v Piano Clube v Trenčíne. Vstupenky na koncert sú v predaji v sieti Predpredaj.sk. 

 

Richard Müller počas kariéry spolupracoval napríklad s Jarom Filipom, Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Jeho zatiaľ posledným sólovým albumom je nahrávka Ešte (2011), na ktorej sa podieľal aj Ivan Tásler. Dvojica Müller - Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým spolupracovali na štúdiovke 01 (2001). Vydal tiež albumy Hlasy (2013) a Hlasy 2 (2014) s vokálnou formáciou Fragile. 

 

Andrej Šeban spolupracoval napríklad s Pavlom Hammelom, Robom Grigorovom, Marikou Gombitovou, Dežom Ursinym či Petrom Lipom. Šeban, ktorý je bývalým členom kapiel Demikát, Banket a Free Faces, sa venuje aj tvorbe scénickej hudby pre rozhlasové hry, dokumentárne i hrané filmy. Na konte má albumy ako Čo dom dal (1993), Andrej Šeban Band... (1997), Sklony (2008) alebo Časozber (2011). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies