Richard Müller a Fragile ohlásili ďalšie koncerty

NETKY.SK • 18 Február 2015, 11:04 • 2 min
Richard Müller a Fragile ohlásili ďalšie koncerty

BRATISLAVA - Slovenský spevák Richard Müller a skupina Fragile ohlásili termíny ďalších spoločných koncertov v rámci projektu Hlasy. Interpreti sa od 26. marca do 3. júna predstavia v 14 slovenských mestách, pričom vystúpia aj v Prostějove.

slovakia

left justify in out

"Vzhľadom na to, že sú Hlasy veľmi populárne, usporiadatelia nás pozvali do miest, kde sme ešte nehrali. Keďže sme sa na tomto hudobnom projekte poriadne namakali, úprimne nás teší taký obrovský záujem," povedal Richard Müller.


Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na výber skladieb z albumov Hlasy (2013) a Hlasy 2 (2014). "Verím, že to bude pre ľudí novinka, pretože zaspievame výber toho najlepšieho z turné Hlasy 1 a 2. Veľmi dobre sa spolupracuje s ľuďmi, ktorých mám rád. Nielen, že si ich profesionálne vážim, ale sú to vskutku kamaráti," dodal spevák.


Na koncerty, počas ktorých zaznejú Müllerove skladby bez použitia jediného hudobného nástroja, sa tešia aj Fragile v zložení Braňo Kostka, Soňa Norisová, Helena Krajčiová, Svetlana Rymarenko, Jana Golisová, Slavo Košecký, Vilo Csontos a Kamil Mikulčík. "Richard so sebou na pódium prináša vždy veľmi zaujímavú energiu. Richardov repertoár je skutočne bohatý, takže nie je v tomto zmysle o skladby núdza. V a cappellovej, teda vokálnej forme, chceme uviesť čo najviac nových spracovaní piesní," uviedol Braňo Kostka.


Niekoľkonásobný Zlatý Slávik v súčasnosti pracuje aj na novom albume a projekte 15 rokov bez Filipa. Pred sériou koncertov si s Fragile dajú zopár skúšok. "Samozrejme, stíham všetko. Toto je už nacvičený projekt, akurát si dáme niekoľko skúšok, aby sme to dotiahli k úplnej dokonalosti," vyjadril sa.


Richard Müller počas kariéry spolupracoval napríklad s Jarom Filipom, Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Andrejom Šebanom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Jeho zatiaľ posledným sólovým albumom je nahrávka Ešte (2011), na ktorej sa podieľal aj Ivan Tásler. Dvojica Müller - Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým spolupracovali na štúdiovke 01 (2001).

Termíny koncertov Richard Müller a Fragile:
26. marca - Levice, Športová hala
27. marca - Šaľa, bývalý Dom kultúry
9. apríla - Žiar nad Hronom, SPSA EBG - bývalý Dom kultúry
10. apríla - Tornaľa, Mestské kultúrne stredisko
11. apríla - Brezno, Mestský dom kultúry
29. apríla - Prostějov, Dom kultúry
11. mája - Nové Zámky, Dom kultúry - divadelná sála
25. mája - Dolný Kubín, Mestské kultúrne stredisko
26. mája - Námestovo, Dom kultúry
27. mája - Stará Ľubovňa, Dom kultúry
30. mája - Bardejov, Kino Žriedlo
31. mája - Snina, Mestské kultúrne a osvetové stredisko
1. júna - Vranov nad Topľou, Mestský dom kultúry
2. júna - Revúca, Mestské kultúrne stredisko
3. júna - Rožňava, Divadlo Actores

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona