Richard Müller a Fragile odohrajú v Žiline dva koncerty

NETKY.SK • 24 Júl 2014, 11:19 • 2 min
Richard Müller a Fragile odohrajú v Žiline dva koncerty

BRATISLAVA - Slovenský spevák Richard Müller a skupina Fragile odohrajú 4. októbra v rámci turné Hlasy 2 v Žiline dva koncerty.

slovakia

left justify in out

Pôvodne mali zaspievať iba o 19:30, vstupenky na toto vystúpenie sú však už vypredané. Interpreti sa preto rozhodli, že v ten istý deň usporiadajú pre fanúšikov a fanúšičky ďalší koncert o 16:00. Okrem toho sa predstavia aj v iných slovenských mestách, medzi ktorými nebudú chýbať Trenčín, Martin, Zvolen, Košice, Bratislava, Nitra, Trnava, Hlohovec a mnohé ďalšie. Niekoľko vystúpení majú pripravených aj pre priaznivcov z Českej republiky. "Na turné sme pridali mestá, kde sme minulý rok nekoncertovali. Snažím sa komunikovať s ľuďmi, celkom vážne beriem podnety od fanúšikov, kde by sme mali a mohli vystúpiť. A ak zistíme, že je záujem, tak ideme tam. Vypredané koncerty ma veľmi tešia, pre človeka na tejto profesionálnej dráhe je to veľká pocta," vyjadril sa Müller. Vstupenky na turné Hlasy 2, ktoré odštartuje v septembri, si môžu záujemcovia a záujemkyne kúpiť v sieti Predpredaj.sk.

 

Müller a Fragile teraz pracujú v štúdiu, aby do a cappela formy spracovali čo najviac piesní. "Na tomto projekte odvádza najviac práce dvojica Braňo Kostka a Jana Golisová. Už niekoľko mesiacov pripravujú aranžmány, ktoré potom spolu dolaďujeme. Pracovať s Fragile je magické. Sú to profesionáli, ktorí pracujú sústavne a sú nesmierne kritickí voči sebe aj voči mne. Okrem toho sú Fragile ľudsky naozaj úžasný kolektív. Som šťastný, že sa naše cesty spojili," povedal 52-ročný niekoľkonásobný Zlatý Slávik. 

 

Na jeseň chce spevák spolu s Fragile vydať aj nahrávku, ktorá bude obsahovať nové verzie skladieb ako Rieka, Baroko, Nahý II alebo Hluk. "Album vyjde 16. septembra a presne vtedy bude aj krst v bratislavskom hoteli Sheraton. Mojím snom bolo urobiť troj-CD a pracujeme na tom, aby sa to aj podarilo. Album bude obsahovať live verziu z turné Hlasy 1, dvojhodinové live DVD a nové štúdiové CD. Vydavateľstvo Universal Music nám vyšlo v ústrety a dohodli sme sa, že môžme urobiť pekný luxusný obal. Chceme potešiť fanúšikov nielen dobrým obsahom, ale aj formou," dodal Müller. 

 

Richard Müller počas kariéry spolupracoval aj s Jarom Filipom, Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Jeho zatiaľ posledným sólovým albumom je nahrávka Ešte (2011), na ktorej syn herca Vladislava Müllera a herečky Elišky Müllerovej spolupracoval najmä s Ivanom Táslerom. Dvojica Müller - Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým hudobníci spolupracovali na štúdiovke 01 (2001). Müller vlani vydal s vokálnou formáciou Fragile album Hlasy, ku ktorému absolvovali aj úspešné turné. 


Termíny turné Hlasy 2: 
29. septembra - Trenčín, Posádkový klub ODA (19:00) 
2. októbra - Piešťany, Dom umenia (19:00) 
4. októbra - Žilina, Dom odborov (16:00, 19:30) 
5. októbra - Martin, Kino Strojár (19:30) 
6. októbra - Ružomberok, Kultúrny dom Andreja Hlinku (19:00) 
8. októbra - Zvolen, Dom kultúry Podborová (19:00) 
9. októbra - Liptovský Mikuláš, Dom kultúry (18:00) 
11. októbra - Prešov, Kino Scala (19:30) 
12. októbra - Košice, Spoločenský pavilón (19:00) 
15. októbra - Humenné, MSKS (19:00) 
16. októbra - Michalovce, MSKS (19:00) 
17. októbra - Lučenec, Kino Apollo (19:00) 
21. októbra - Bratislava, NTC (19:00) 
24. októbra - Nitra, PKO Nitra (19:00) 
25. októbra - Prievidza, Športová hala Niké Aréna (19:00) 
26. októbra - Banská Bystrica, Aula SZU (19:00) 
28. októbra - Púchov, Dom kultúry (19:00) 
29. októbra - Trnava, Dom kultúry (19:00) 
14. novembra - Tatranská Lomnica, Tenis Centrum (19:00) 
24. novembra - Hlohovec, Dom kultúry (19:00) 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies