Richard Müller a Fragile majú za Hlasy 2 štvornásobnú platinu

NETKY.SK • 25 September 2014, 13:06 • 2 min
Richard Müller a Fragile majú za Hlasy 2 štvornásobnú platinu

BRATISLAVA - Slovenský spevák Richard Müller a formácia Fragile získali za album Hlasy 2 (2014) štvornásobnú platinovú platňu. Ocenenie im v stredu v bratislavskom klube Loft! za vydavateľstvo Universal Music odovzdal Peter Riava.

slovakia

left justify in out

"Človek v určitom veku dospeje do štádia, keď sa mu začnú páčiť staré veci. Na druhej strane má strašne rád, že sa svet vyvíja dopredu. A tam sme my dnes. Som strašne rád, že máme interpreta, akým je Richard Müller, ktorý predáva veľa cédečiek a plní koncertné sály. To je tá klasika. Na druhej strane máme nových interpretov, internet, streamingy, downloady. Hrozne ma teší, že hudba má stále progres, že hudba nemá svoj koniec a ide s ľuďmi v ich životoch a bude to tak naveky vekov," uviedol Riava.

 

Interpreti dostali ocenenie za počin Hlasy 2 už týždeň po vydaní. "Je to príjemná skutočnosť. Ďakujem Braňovi Kostkovi, ktorý to celé geniálne zaranžoval. Chcem sa poďakovať kapele Fragile, s ktorou sa mi veľmi dobre spolupracuje. Je to, v dobrom slova zmysle, taká sekta, proste sú to dobrí ľudia. A ďakujem vydavateľstvu Universal Music a hlavne Petrovi Riavovi, s ktorým čím dlhšie robíme, tým sme spolu bližšie," vyhlásil Richard Müller. 

 

Hudobná novinka Hlasy 2, ktorú 16. septembra pokrstil prezident slovenskej republiky Andrej Kiska, obsahuje štúdiový album so skladbami ako Hluk, Baroko, Rieka či Mama a tiež záznam koncertu z turné Hlasy na CD a DVD. Interpreti odštartujú 29. septembra v Trenčíne ďalšie spoločné turné, počas ktorého sa zastavia v množstve slovenských aj českých miest a predstavia skladby Richarda Müllera bez použitia jediného nástroja. 

Počas párty spomínaného vydavateľstva, ktorá sa konala v stredu 24. septembra, vystúpili aj The Paranoid, Svetlanna, Adam Ďurica, IMT Smile a dídžej Robert Burian. 

 

Svetlanna predstavila novú skladbu Utekám. "Nový singel sa volá Utekám, ale ja nikam neutekám, zostávam tu a stále tu budem. Okrem singla mám v kapele nového člena - bubeníka Martina Valihoru. Okrem neho so mnou hrajú Peter Bulík a Dominik Greiner. Chystáme album, ktorý bude širokospektrálny. Keďže chceme dať fanúšikom to najlepšie, tak sme sa k tomu postavili zodpovedne a teda na dobré si musia počkať," povedala speváčka. 

 

Novú pieseň zahral a zaspieval aj Adam Ďurica. "Som rád, že som opäť vo vydavateľstve Universal Music, s ktorým som po prvýkrát spolupracoval ešte za čias SuperStar. Teraz sme odštartovali našu spoluprácu skladbou Neľutujem. Na ňu nadväzuje pesnička Mandolína, ktorú som dnes zahral v premiére a oficiálne ju predstavím až na budúci týždeň. Teším sa z toho," prezradil hudobník. 

 

Návštevníci a návštevníčky si mohli vypočuť aj skladbu Cesty II. triedy, ktorú predviedli IMT Smile na čele s Ivanom Táslerom. Kapela v súčasnosti pripravuje decembrové koncerty, ktoré absolvuje spoločne s umeleckým súborom Lúčnica. Tásler prezradil, že k plánovaným vystúpeniam pribudne aj ďalší koncert. "Máme v pláne veľké koncertné spojenie s Lúčnicou 18. decembra a už teraz vieme, že pridáme ďalší koncert. Je to projekt, ktorý sme dlho plánovali, tak sa tešíme, že má takú dobrú odozvu. Pre fanúšikov IMT Smile to bude niečo úplne nové, podoba, v ktorej ešte skupinu nevideli," uviedol. Formácia dnes prostredníctvom sociálnej siete Facebook potvrdila, že vystúpenie sa bude konať 14. decembra v Bratislave. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona