Richard Müller a Andrej Šeban vystúpia v Bratislave a Trenčíne

NETKY.SK • 24 Október 2014, 12:00 • 2 min
Richard Müller a Andrej Šeban vystúpia v Bratislave a Trenčíne

BRATISLAVA - Slovenský spevák Richard Müller odohrá po skončení aktuálneho turné Hlasy 2 dva klubové koncerty, na ktorých ho bude sprevádzať gitarista Andrej Šeban.

slovakia

left justify in out

Na pódiu sa spolu s nimi predstavia aj bubeník Juraj Kuchárek, gitarista Peter Markuljak, klávesák Matej Benko a basgitarista Viktor Hidvéghy. Prvé vystúpenie sa uskutoční 16. decembra v bratislavskom Ateliéri Babylon a o deň neskôr zahrajú v Piano Clube v Trenčíne. Vstupenky sú dostupné v sieti Predpredaj.sk.

"Všetci robia koncom roka také pokojné vianočné koncerty. Ja som si povedal, prečo neurobiť koncoročné akcie tak trošku divokejšie. Preto som sa rozhodol urobiť vianočný koncert spolu s kapelou a prizval som si Andreja Šebana ako hosťa. On to bez váhania prijal, za čo mu ďakujem. Teším sa na koncerty, verím, že budú o niečo hlasnejšie a divokejšie,“ vyjadril sa 53-ročný Müller, ktorý so Šebanom pôsobil v skupine Banket. "S Andrejom Šebanom sme si po veľmi dlhom čase zahrali v lete na koncerte v Pezinku. A bolo to presne tak, ako som dúfal. Fungovalo to rovnako ako pred pätnástimi rokmi, keď sme pravidelne hrávali. Hlavne tá energia, ktorá medzi nami zostala nezmenená,“ dodal rodák z Hlohovca. 

 

Richard Müller počas kariéry spolupracoval napríklad s Jarom Filipom, Petrom Hapkom, Milanom Lasicom, Ivou Bittovou či Marcelom Buntajom. Medzi jeho najväčšie hity patria skladby ako Tlaková níž, Nočná optika, Spočítaj ma, Cigaretka na 2 ťahy, Milovanie v daždi, Štěstí je krásná věc, Po schodoch, Baroko alebo V tom istom meste. Jeho zatiaľ posledným sólovým albumom je nahrávka Ešte (2011), na ktorej sa podieľal aj Ivan Tásler. Dvojica Müller - Tásler sa pri práci stretla po desiatich rokoch. Predtým spolupracovali na štúdiovke 01 (2001). S vokálnou formáciou Fragile vydal albumy Hlasy (2013) a Hlasy 2 (2014). 

 

Andrej Šeban sa narodil v roku 1962 v Bratislave. Spolupracovali s ním napríklad Pavol Hammel, Robo Grigorov, Marika Gombitová, Dežo Ursiny či Peter Lipa. Šeban, ktorý je bývalým členom kapiel Demikát, Banket a Free Faces, sa venuje aj tvorbe scénickej hudby pre rozhlasové hry, dokumentárne i hrané filmy. Na konte má albumy ako Čo dom dal (1993), Andrej Šeban Band... (1997), Sklony (2008) alebo Časozber (2011). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies