Richard Müller a Andrej Šeban si v decembri spolu po rokoch opäť zahrajú

NETKY.SK • 13 November 2014, 16:59 • 2 min
Richard Müller a Andrej Šeban si v decembri spolu po rokoch opäť zahrajú

BRATISLAVA - Dve slovenské hudobné legendy - spevák Richard Müller a gitarista Andrej Šeban – sa stretnú na jednom koncertnom pódiu. Stane sa tak na dvoch koncertoch v predvianočnej atmosfére Bratislavy a Trenčína 16. a 17. decembra.

slovakia

left justify in out

Špeciálny hosť Andrej Šeban prijal s radosťou pozvanie Richarda Müllera a na obe mestá, ktoré sú mu blízke, sa veľmi teší. Fenomenálny hudobník plánuje okrem majstrovského hrania na gitare aj spievať. 
     

„Veľmi rád som prijal Richardovo pozvanie. Momentálne sme obaja na turné, takže nebol veľmi čas sa stretnúť, budeme si musieť ešte sadnúť a dohodnúť sa na detailoch. Mám predstavu, čo by som zahral a chcel by som aj spievať. Myslím si, že to budú výborné koncerty,“ uviedol pre médiá Andrej Šeban.
     

Richard Müller a Andrej Šeban sú dlhoroční spolupracovníci, ktorí sa stretli v skupine Banket. Na konte majú niekoľko albumov a desiatky koncertov. Špičkový hudobník Andrej Šeban má z tohto obdobia rád množstvo známych skladieb Richarda Müllera.
     

„Mám rád veci, ktoré sme urobili spolu. Koniec sveta a Aspoň plakať - tieto dve mám veľmi rád a možno si ich zaspievam aj na týchto koncertoch. Určite medzi moje najobľúbenejšie patrí Cigaretka na dva ťahy najmä kvôli textu, ktorý považujem za jeden z Richardových najlepších, aj skladba je samozrejme nádherná. Je tam veľa piesní, ktoré sme spolu robili v ére Banketu. Tiež z obdobia Jara Filipa mám veľa obľúbených pesničiek, napríklad Vône, 24 hodín denne a množstvo ďalších,“ dodal Šeban.
     

Spojenie hudobných velikánov na jednom koncerte zažije Bratislava a Trenčín v predvianočnej atmosfére. „Zhodou okolností mám k obom mestám špeciálny vzťah. V Bratislave som sa narodil a celý život tu žijem. A môj otec sa narodil neďaleko Trenčína, takže som veľkú časť detstva trávil v okolí Trenčína a aj priamo v Trenčíne. A navyše Neďaleko od Trenčína je skladba, ktorú hrám často na svojich koncertoch," doplnil známy hudobník.
     

Andrej Šeban v súčasnosti koncertuje s kapelou na Andrej Šeban Band Tour 2014 po Slovensku a v Čechách, no vystúpi aj v Berlíne, Amsterdame či Haagu. Tesne pred Vianocami nasledujú koncerty s Richardom Müllerom, ktorý aktuálne vystupuje s megaúspešným turné Hlasy 2 po Slovensku a v Čechách. Okrem Richarda Müllera a Andreja Šebana sa na predvianočných koncertoch 16.12. v bratislavskom Ateliéri Babylon a 17.12. v Piano Clube Trenčín predvedie aj bubeník Juraj Kuchárek, gitarista Peter Markuljak, hráč na klávesoch Matej Benko a basgitarista Viktor Hidvéghy. Nenechajte si ujsť špičkových hudobníkov a najväčšie hity Richarda Müllera 16.12. v Ateliéri Babylon v Bratislave a 17.12. v Piano Clube v Trenčíne. 
     

Vstupenky sú k dispozícii na portáli predpredaj.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona