Richard Linklater nebude režírovať film The Rosie Project

NETKY.SK • 15 Október 2015, 11:36 • 2 min
Richard Linklater nebude režírovať film The Rosie Project

LOS ANGELES - Režisér Richard Linklater opustil romantickú dramédiu The Rosie Project spoločnosti Tri-Star. Od filmu odišiel po odchode herečky Jennifer Lawrence, ktorá mala v pripravovanej snímke hrať hlavnú úlohu. Podľa magazínu The Hollywood Reporter obaja od projektu odstúpili v pondelok. Herečka odišla pre pracovnú vyťaženosť.

slovakia

left justify in out

The Rosie Project mal byť prvým Linklaterovým filmom po kritikmi oceňovanej snímke Chlapčenstvo (2014). Film rozpráva príbeh o spoločensky neohrabanom profesorovi genetiky, ktorý vymyslí podrobný dotazník, pomocou ktorého môže nájsť ideálnu partnerku. Všetko sa začne meniť, keď spozná búrlivú Rosie Jarman. Tá má totiž všetky vlastnosti, ktoré sú opakom toho, čo hľadá. Scenár spracovali Scott Neustadter a Michael Webber, ktorí sa podieľali aj na filmoch 500 dní so Summer (2009) a Na vine sú hviezdy (2014). Snímka je adaptáciou rovnomenného románu austrálskeho autora Graema Simsiona, ktorý v slovenčine vyšiel pod názvom Projekt ideálna manželka (2013).

 

Richard Linklater je texaský režisér a scenárista. Preslávil sa sériou romantických filmov Pred úsvitom (1995), Pred súmrakom(2004) a Pred polnocou (2013). Okrem toho nakrútil snímky Omámení a zmatení (1993), Vlak plný peňazí (1998), Bdelý život (2001), Škola Ro(c)ku (2003) či Fast Food Nation (2006). V roku 2014 zožal úspech s filmom Chlapčenstvo, ktorý nakrúcal dvanásť rokov. V roku 2015 za tento film získal Zlatý glóbus aj cenu BAFTA. Snímka si vyslúžila aj šesť nominácií na Oscara vrátane troch pre Linklatera za scenár, réžiu a v kategórii Najlepší film. Zlatú sošku však nakoniec získala len Patricia Arquette za vedľajšiu rolu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies