Richard Hartmann sa stal asistentom trénera Veľkej Británie

NETKY.SK • 9 Január 2015, 13:58 • 2 min
Richard Hartmann sa stal asistentom trénera Veľkej Británie

LONDÝN - Slovák Richard Hartmann sa stal asistentom nového reprezentačného trénera hokejistov Veľkej Británie Peta Russella.

slovakia

left justify in out

Spoločne s Hartmannom bude koučovi pomáhať aj Tommy Watkins. Russella vymenovali do funkcie po úspechu s reprezentáciou do 20 rokov, s ktorou vyhral nedávno turnaj A-skupiny II. divízie majstrovstiev sveta. Na lavičke nahradí Douga Christiansena. Informuje o tom web IIHF.

 

Russell je najúspešnejším britským mládežníckym trénerom, na svetových šampionátoch nižších kategórií vybojoval štyri zlaté, jednu striebornú a dve bronzové medaily. So seniorskou reprezentáciou sa má pokúsiť postúpiť z turnaja B-skupiny I. divízie MS v Eindhovene do vyššej kategórie. 

 

Richard Hartmann je od roku 2011 hrajúcim trénerom tímu Edinburgh Capitals. V tejto sezóne nastúpil na 22 stretnutí, v ktorých strelil desať gólov a pridal sedem asistencií. "Som šťastný, že ma oslovili. Je to veľká výzva a zároveň aj zodpovednosť. Teším sa na prácu. Už pred Vianocami ma oslovil šéf britskej federácie Jim Anderson a opýtal sa ma, či by som mal záujem. Odpovedal som áno. Mám predstavu, čo by som mal robiť," uviedol pre Edinburgh Evening News Richard Hartmann, ktorý dlhé roky hrával za Skalicu, neskôr strávil istý čas v Nitre, Cracovii Krakov či Lausitzeri. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies