Richard Gonda prežil s českým tímom v Spa-Francorchamps uspešný víkend

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 10:58 • 2 min
Richard Gonda prežil s českým tímom v Spa-Francorchamps uspešný víkend

BRATISLAVA - Slovenský automobilový pretekár Richard Gonda si počas uplynulého víkendu úspešne počínal na legendárnej trati v Belgicku, ktorá hostila prestížne preteky medzinárodnej série cestovných áut GT Open. Dvadsaťštyriročný Slovák tvoril v brnenskom týme Šenkýř Motorsport posádku so Švédom Joelom Erikssonom, továrenským pretekárom BMW, tento rok jazdiacim v DTM.

slovakia

left justify in out

Do nedeľných pretekov štartoval Richardov kolega Joel Eriksson po skvelej kvalifikácii z celkového druhého miesta a túto pozíciu Gonda obhájil aj pod šachovnicovou vlajkou. Ich preteky s BMW M6 GT3 sa však neobišli bez dramatických súbojov až do posledných kilometrov a o pódium museli tvrdo bojovať. Ťažké chvíľky zažil Eriksson hneď v prvej zákrute, kde sa po štarte z druhého miesta po súbojoch prepadol na siedme miesto.

 

"Štartovať z prvej rady na vonkajšej strane nie je jednoduché. Pokúsil som sa dostať na vnútornú stranu prvej zákruty, ale všetci okolo mňa sa pokúsili o to isté a bokom ma vytlačili mimo ideálnu stopu. Stratil som šesť pozícii a predo mnou jazdiace Ferrari bolo na rovinkách rýchlejšie. Snažil som sa preto ísť rozumne a priviesť Richardovi auto v poriadku,“ popísal Eriksson svoj premiérový štart s BMW M6 GT3.Vzhľadom k situácii v pretekoch začal šéf inžinier Jarek Janiš vymýšľať čo najlepšiu stratégiu a Erikssona nechal jazdiť tak dlho, aby mal v počas zástaviek ostatných aspoň pár kôl voľnú trať pred sebou a potom ho zavolal do boxov.

 

Zohraná práca mechanikov a efektívne striedanie dodalo celému tímu novú energiu a celá pozornosť tímu Šenkýř Motorsport sa zamerala na Slováka Gondu, ktorý na sedem kilometrov dlhom okruhu predviedol ukážkovú jazdu. Na trať sa vrátil z boxov na celkovom piatom mieste a po úspešných útokoch na Ferrari a Mercedes AMG sa dostal sa na tretiu pozíciu. Nabudený Gonda do posledných metrov ďalej bojoval s Portugalcom Beir?o da Veigou v továrnom BMW o druhú priečku, ktorú sa mu v poslednom kole skvelým manévrom aj podarilo získať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies