Richard Gonda je späť v GP3, štartuje na Hungaroringu

NETKY.SK • 21 Júl 2016, 11:50 • 2 min
Richard Gonda je späť v GP3, štartuje na Hungaroringu

HUNGARORING - Slovenský motoršport bude mať v tradičnom sprievodnom podujatí formuly 1 opäť svojho zástupcu. Automobilový pretekár Richard Gonda sa po vynechaných pretekoch v Silverstone vrátil do štartového poľa šampionátu GP3. Najbližší víkend sa predstaví na okruhu Hungaroring v Maďarsku.

slovakia

left justify in out

Účinkovanie dvadsaťdvaročného Banskobystričana pred dvoma týždňami znemožnili finančné problémy. Jeho návrat do špičkového formulového seriálu sa podarilo zrealizovať vďaka partnerom, ktorí v Gondovom talente vidia potenciál a posúvajú ho k splneniu najväčšieho sna - účasti v F1. Rokovania s partnermi a sponzormi o podpore ambiciózneho jazdca v ďalších zastávkach GP3 naďalej prebiehajú.

 

"Som rád, že sa nám podarilo dohodnúť štart v pretekoch GP3 na Hungaroringu. Po tom, ako som nemohol štartovať v Silverstone, ma potešili a podržali všetky podporné slová od fanúšikov a priateľov. Cítim sa správne motivovaný a veľmi sa na tento víkend teším. Vždy je skvelé pretekať takto blízko pri domove. Hungaroring je veľmi pekná, nesmierne technická a kľukatá trať a vždy na nej panuje skvelá atmosféra. Zvyčajné vysoké teploty ju robia ešte náročnejšou pre nás, ale aj pre inžinierov. Preto bude dôležité už v piatkových tréningoch všetko optimálne pripraviť a potom z kvalifikácie vyťažiť maximum. Keď sa nám to podarí, bude tento víkend skvelý. Veľká vďaka patrí partnerom a firmám, s ktorými môžeme spoločne pretekať," uviedol Richard Gonda prostredníctvom tlačovej správy.

 

Jazdec švajčiarskeho tímu Jenzer Motorsport sa bude musieť popasovať nielen so silnou celosvetovou konkurenciou pretekárov, medzi ktorými nechýbajú piloti juniorských stajní F1, ale aj s vysokou degradáciou pneumatík Pirelli (identické s F1). Exkluzívny dodávateľ zvolil pre GP3 stredne tvrdú zmes (medium), jeden súbor na piatkový tréning (17.50) a tri na zvyšok víkendu. Kvalifikácia GP3 je na programe v sobotu predpoludním (9.45), oboje preteky vysiela naživo stanica Sport TV. Prvé (22 kôl) sa začínajú v sobotu o 17.20 h na Sport1, druhé (17 kôl) v nedeľu o 9.15 h na Sport2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona