Richard Gere kritizoval Izrael za výstavbu osád na palestínskych územiach

NETKY.SK • 12 Marec 2017, 14:39 • 2 min
Richard Gere kritizoval Izrael za výstavbu osád na palestínskych územiach

JERUZALEM - Americký herec Richard Gere kritizoval Izrael za výstavbu osád na palestínskych územiach, na ktorých si chcú Palestínčania vytvoriť svoj vlastný štát.

slovakia

left justify in out

"Osady sú takou absurdnou provokáciou... a určite nie sú súčasťou programu niekoho, kto si želá skutočný mierový proces," píše sa v článku dnešného vydania izraelského denníka Haaretz, ktorý cituje slová tohto 67-ročného herca.

 

Hviezda filmu "Pretty Woman" pricestovala do Jeruzalema na miestnu premiéru nového filmu izraelského režiséra a scenáristu Josepha Cedara, v ktorej Gere účinkuje v hlavnej úlohe.

 

Osady, ktoré Izrael buduje na palestínskych územiach obsadených počas vojny v roku 1967, sa vo všeobecnosti považujú za hlavnú prekážku, aby si Palestínčania mohli vedľa Izraela vytvoriť svoj vlastný štát. Izrael namieta, že tieto osady - spoločne s ďalšími kľúčovými bezpečnostnými témami - by sa mali vyriešiť prostredníctvom mierových rokovaní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies