Richard Gere a George Clooney sa stretli vo Vatikáne s pápežom

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 09:22 • 2 min
Richard Gere a George Clooney sa stretli vo Vatikáne s pápežom

RÍM - Hollywoodski herci Richard Gere a George Clooney sa dnes stretli vo Vatikáne s pápežom Františkom, keď dostali medaily na konferencii zorganizovanej vatikánskou charitou pre vzdelávanie mládeže, ktorú sponzorujú.

slovakia

left justify in out

Pápež sa prizeral, keď Gere a Clooney pred asi 400-členným publikom preberali medaily s názvom Olivovník mieru od nadácie Scholas Occurrentes, informovala talianska tlačová agentúra ANSA.

 

Clooneyho na ceremónii sprevádzala jeho manželka Amal Alamuddinová.

 

Ešte predtým pápež odpovedal na otázky mladých ľudí. Jeden z nich sa ho pýtal, či niekedy zvažoval odchod z funkcie, pretože s ňou súvisí príliš veľká zodpovednosť.

 

František bol zvolený za pápeža v roku 2013 po rezignácii svojho predchodcu Benedikta XVI., ktorý odstúpil ako prvý pápež po takmer 600 rokoch.

 

"Nikdy som nepomýšľal na odchod," reagoval pápež.

 

"Nikdy som si nemyslel, že vyberú mňa, bolo to prekvapenie, ale v tej chvíli mi Boh nadelil vnútorný pokoj, ktorý ma sprevádza doteraz a ktorý ma udržuje v chode, to je tá milosť, ktorú som dostal. Okrem toho, ja som povahou bezstarostný a tak postupujem vpred," dodal s úsmevom.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona