Richard Armitage si zahrá v seriáli Hannibal

NETKY.SK • 14 Január 2015, 14:32 • 2 min
Richard Armitage si zahrá v seriáli Hannibal

LONDÝN - Britský herec Richard Armitage sa v tretej sezóne pridá k hereckému obsadeniu seriálu Hannibal (2013). Ako prvý túto informáciu priniesol portál TV Line a potvrdili ju aj tvorcovia seriálu na sociálnych sieťach Facebook a Twitter.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťtriročný Armitage, známy najmä ako Thorin Oakenshield z trilógie Hobit (2012, 2013 a 2014), stvárni Francisa Dolarhydea, sériového vraha s prezývkou Zúbková víla. Postavu z knihy Červený drak (1981) Thomasa Harrisa v rovnomennej adaptácii z roku 2002 stvárnil Ralph Fiennes a predtým si ju v snímke Lovec ľudí (1986) zahral Tom Noonan. Rodák z anglického Leicesteru by sa mal podľa zverejnených informácií objaviť v šiestich epizódach tretej série Hannibala, ktorá by sa mala na televízne obrazovky dostať v tomto roku, no presný dátum premiéry zatiaľ nie je známy. 

 

Minulý mesiac tvorcovia oznámili, že rolu sadistického boháča Masona Vergera po Michaelovi Pittovi v novej sezóne prevezme Joe Anderson. Viac priestoru by mala dostať záhadná psychiatrička Bedelia du Maurier v podaní 
Gillian Anderson, ktorá sa z predstaviteľky vedľajšej postavy posunula medzi hlavné herecké obsadenie. Novou tvárou bude japonská herečka Tao Okamoto, známa ako Mariko Yashida z komiksovky Wolverine (2013), ktorá stvárni tajomnú Lady Murasaki. 

 

Hannibal Lecter v podaní Madsa Mikkelsena bude v tretej sérii po krvavom finále druhej sezóny spolu s Bedeliou na úteku. I keď nebolo jasné, či Will Graham (Hugh Dancy), Alana Bloom (Caroline Dhavernas) a Jack Crawford (Laurence Fishburne), záver série prežili, tvorcovia už potvrdili, že v nových častiach bude účinkovať aj Laurence Fishburne a chýbať nebude ani Hugh Dancy. 

 

Richard Armitage, celým menom Richard Crispin Armitage, sa ako 17-ročný pridal k cirkusu v Budapešti, neskôr pôsobil v divadlách a dostával aj menšie roly v televízii. Prvú hlavnú úlohu stvárnil v miniseriáli North & South (2004) z produkcie BBC. V rokoch 2006 až 2009 stvárňoval Guya of Gisbourne v seriáli Robin Hood (2006 - 2009), v rokoch 2008 až 2010 účinkoval ako Lucas North v seriáli MI5 (2002 - 2011) a napokon sa predstavil ako John Porter v akčnom seriáli Protiúder (2010), ktorý však v úvode druhej sezóny opustil. Po malej úlohe v komiksovke Captain America: Prvý Avenger (2011) prišla prelomová rola, vďaka ktorej sa preslávil na celom svete. V roku 2012 sa na filmovom plátne po prvý raz predstavil ako kráľ trpaslíkov Thorin Oakenshield v prvej časti trojdielnej adaptácie knihy Hobit J. R. R. Tolkiena v réžii Petra Jacksona. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies