Richard Armitage si zahrá v dráme My Zoe

NETKY.SK • 9 Február 2017, 08:27 • 2 min
Richard Armitage si zahrá v dráme My Zoe

LONDÝN - Anglický herec Richard Armitage sa predstaví v dráme My Zoe, ktorú nakrúti francúzsko-americká herečka, scenáristka a režisérka Julie Delpy.

slovakia

left justify in out

Tá sa okrem réžie postarala aj o scenár a v snímke stvárni genetičku Isabelle, ktorá sa spamätáva z nevydareného manželstva. Rodák z Leicesteru sa v snímke ukáže ako jej bývalý manžel James, s ktorým vychováva dcéru Zoe. Rodinu však nečakane postihne tragédia a Isabelle sa preto rozhodne vziať všetko do vlastných rúk.


Štyridsaťpäťročný Armitage si okrem Delpy vo filme zahrá spolu s nemeckým hercom Danielom Brühlom a jeho anglickou kolegyňou Gemmou Arterton, ktorí si zahrajú pár. Herecké obsadenie doplní aj Izraelčan Lior Ashkenazi, ktorý stvárni Isabellinho nového priateľa. Novinka sa bude odohrávať v Londýne. Nakrúcať sa bude vo Veľkej Británii, pričom plánujú začať na jar. O produkciu pre Baby Cow Productions sa postará Gabrielle Tana, ktorá stojí za snímkami ako Vojvodkyňa (2008) či Philomena (2013). Okrem nej sa pod drámu podpíšu producenti Hubert Caillard a Dominique Boutonnat zo spoločnosti Electrik Films France.


Richard Crispin Armitage sa ako 17-ročný pridal k cirkusu v Budapešti, neskôr pôsobil v divadlách a dostával aj menšie roly v televízii. Prvú hlavnú úlohu stvárnil v miniseriáli North & South (2004) z produkcie BBC. V rokoch 2006 až 2009 stvárňoval Guya of Gisborne v seriáli Robin Hood, v období 2008 až 2010 účinkoval ako Lucas North v seriáli MI5 (2002 - 2011) a napokon sa predstavil ako John Porter v akčnom seriáli Protiúder (2010 - 2015), ktorý však v úvode druhej sezóny opustil. Po úlohe v komiksovke Captain America: Prvý Avenger (2011) prišla prelomová rola, vďaka ktorej sa preslávil na celom svete. V roku 2012 sa na filmovom plátne po prvý raz predstavil ako kráľ trpaslíkov Thorin Oakenshield v prvej časti trojdielnej adaptácie knihy Hobit J. R. R. Tolkiena v réžii Petra Jacksona a zahral si aj vo zvyšných dvoch častiach z rokov 2013 a 2014. Predvlani sa predstavil ako Francis Dolarhyde v seriáli Hannibal (2013 - 2015) a minulý rok v prvej sezóne projektu Berlínska misia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona