Ricciardo kolegom Vettela v Red Bulle od sezóny 2014

NETKY.SK • 3 September 2013, 09:21 • 2 min
Ricciardo kolegom Vettela v Red Bulle od sezóny 2014

MILTON KEYNES - Tímovým kolegom trojnásobného a úradujúceho majstra sveta formuly 1 Sebastiana Vettela bude v stajni Red Bull od sezóny 2014 Austrálčan Daniel Ricciardo, ktorý doteraz pôsobil v juniorskom tíme Toro Rosso. Zoskupenie so základňou v meste Milton Keynes to v pondelok oznámilo na svojom televíznom kanáli Servus TV, informoval portál autosport.com.

slovakia

left justify in out

"Je fantastické, že sme potvrdili Daniela ako jazdca pre budúcu sezónu. Je to veľmi talentovaný pilot, má skvelý prístup a to napokon aj zohralo kľúčovú rolu v jeho angažovaní. Má všetky potrebné atribúty, ktoré vyžaduje práca v našom tíme. Disponuje skvelou prirodzenou schopnosťou, dobrou osobnosťou a dobre sa s ním pracuje. Daniel vie, čo sa od neho očakáva. Bude sa učiť rýchlo," povedal šéf tímu Christian Horner. 

Do kokpitu Red Bullu sa opäť posadí protinožec, už dlhšie je známe, že súčasný austrálsky pilot tímu Mark Webber po tomto ročníku opustí dianie v F1 a zamieri do Porsche. V Red Bulle sa hovorilo aj o angažovaní Kimiho Räikkönena z Lotusu či Fernanda Alonsa z Ferrrari. 

Dvadsaťštyriročný Ricciardo sa stane jazdcom Red Bullu po dvoch sezónach za volantom v Toro Rosso a pol roku v stajni HRT. Jeho najlepším výsledkom je zatiaľ siedme miesto z tohtoročnej Veľkej ceny Číny. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies