Ricciardo dostal penalizáciu päť miest na štarte

NETKY.SK • 15 Júl 2017, 11:09 • 2 min
Ricciardo dostal penalizáciu päť miest na štarte

SILVERSTONE - Austrálsky jazdec tímu Red Bull Daniel Ricciardo dostal penalizáciu päť miest na štarte na nedeľňajšej Veľkej cene Veľkej Británie, desiatom podujatí majstrovstiev sveta motoristickej formuly 1.

slovakia

left justify in out

Potrestali ho za nepovolenú výmenu prevodovky v jeho monoposte. Podľa pravidiel šampionátu sa nesmie spomenutý systém meniť skôr, ako po šiestich po sebe nasledujúcich pretekoch. V opačnom prípade automaticky nasleduje strata piatich pozícií na štarte. Ricciardo tak môže v nedeľu na okruhu Silverstone odštartovať najlepšie zo šiesteho miesta, musí však triumfovať v kvalifikácii. O treste informoval web motorsport.com.

Red Bull sa k výmene prevodovky musel uchýliť už druhýkrát počas tejto sezóny. Ricciardo z rovnakého dôvodu prišiel o päť miest na úvodných pretekoch MS - VC Austrálie, keď začal až z ôsmej priečky, vtedy zvíťazil Nemec Sebastian Vettel z Ferrari.

Rovnaký trest za ten istý prehrešok dostal v piatok aj fínsky jazdec Mercedesu Valtteri Bottas, ktorý v nedeľu takisto nemôže odštartovať z lepšieho než šiesteho miesta v prípade triumfu v kvalifikácii.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona