Ribéry vyhral anketu o najlepšieho hráča bundesligy

NETKY.SK • 11 Jún 2013, 11:17 • 2 min
Ribéry vyhral anketu o najlepšieho hráča bundesligy

BERLÍN- Francúzsky futbalista Franck Ribéry zvíťazil v ankete o najlepšieho hráča roka v bundeslige. Z 228 hlasujúcich mu odovzdalo svoj hlas 29 percent kolegov z najvyššej nemeckej súťaže.

slovakia

left justify in out

Za krídelníkom Bayernu Mníchov skončil útočník Borussie Dortmund Robert Lewandowski (17,3 percent), tretie miesto obsadil Ribéryho spoluhráč Bastian Schweinsteiger (12,4 percent). 

Medzi brankármi si prvenstvo vyslúžil ďalší Ribéryho klubový kolega Manuel Neuer, ktorý si získal priazeň 23,2 percenta hlasujúcich. Viac ako 20 percent odovzdalo svoj hlas druhému Romanovi Weidenfellerovi z Dortmundu, prvú trojku uzatvára gólman Hamburgu Rene Adler (19,7 percent).  

Medzi trénermi triumfoval Christian Streich z Freiburgu (48,7 percent) pred koučom Bayernu Juppom Heynckesom (23,7) a Arminom Vehom z Frankfurtu (16,1).

Hlasujúci zároveň rozhodli, že najlepšou európskou ligou je práve nemecká bundesliga, ktorej dalo hlas až 80,9 percent. Pod jej jednoznačné prvenstvo sa podpísal najmä historický "treble" Bayernu a dominancia nemeckých celkov v Lige majstrov. Podľa magazínu Kicker sa na druhom mieste so 14,3 percentami umiestnila anglická Premier League a "bronzová" priečka patrí španielskej Primere Division (4,8 percent).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona