Ribéry skončil po výsluchu v policajnej cele

NETKY.SK • 21 Júl 2010, 07:32 • 2 min
Ribéry skončil po výsluchu v policajnej cele

Ribéry skončil po výsluchu v policajnej cele

slovakia

left justify in out

img

Francúzsky futbalista Franck Ribéry skončil v policajnej cele. Hviezdu Bayernu Mníchov zadržali úrady po jeho utorkovom výsluchu v Paríži.
      Nemenovaná predstaviteľka polície uviedla, že v utorok oboch hráčov vypočúvali v Paríži členovia špeciálnej jednotky Brigade de répression du proxénétisme (BRP), zameranej na boj proti obchodu s bielym mäsom. Vyšetrovanie sa začalo už na začiatku roka, keď mladá žena obvinila viacerých francúzskych reprezentantov, že jej zaplatili za sex, hoci bola ešte neplnoletá. Celý prípad je iba v štádiu vyšetrovania a zatiaľ neboli vznesené žiadne obvinenia. Okrem Ribéryho vypočula polícia aj Karima Benzemu z Realu Madrid. Polícia môže podozrivého zadržať až na 24 hodín, pokiaľ existujú v jeho prípade závažné dôkazy. Väzbu môže so súhlasom prokurátora alebo vyšetrujúceho sudcu predĺžiť o ďalší deň.
      Za pohlavný styk s neplnoletou osobou si môže vinník vo Francúzsku posedieť za mrežami až tri roky a navyše zaplatiť pokutu 45.000 eur. Žaloba však musí dokázať, že vedel o neplnoletosti sexuálnej partnerky. Mladá žena sa však Ribéryho zastala. "O mojom veku nevedel," tvrdila v rozhovore pre Paris Match. "O trestný čin by išlo iba v prípade, keby si bol vedomí veku partnerky. To však nie je jeho prípad. Navyše všade v médiách Zahia D. rozprávala, že má dvadsať, pritom má dnes iba osemnásť rokov," povedala po utorkovom výsluchu hráčova advokátka Sophie Bottaiová.
      Vyšetrovatelia sa tiež sústredili na parížsky podnik "Zaman Cafe", ktorý Ribérymu sprostredkoval eskortné služby. Majiteľa a ďalšie štyri osoby už obvinili.

Zdroj: TASR/DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona