Ribéry: Nie som sebec, Zlatá lopta FIFA nebola mojím cieľom

NETKY.SK • 14 Január 2014, 14:50 • 2 min
Ribéry: Nie som sebec, Zlatá lopta FIFA nebola mojím cieľom

ZÜRICH - Francúzsky futbalista Franck Ribéry neprežíval výrazné sklamanie po vyhlásení výsledkov hlasovania o držiteľa Zlatej lopty FIFA 2013 pre najlepšieho hráča predošlého kalendárneho roka.

slovakia

left justify in out

Krídelník nemeckého Bayernu Mníchov obsadil tretie miesto za portugalským víťazom Cristianom Ronaldom a Argentínčanom Lionelom Messim. Na prvé miesto mu nestačil ani fakt, že svojimi výkonmi pomohol Bavorom k piatim primátom (I. bundesliga, DFB Pokal, Liga majstrov, Európsky superpohár, MS klubov).

"Nie som sebecký hráč, Zlatá lopta FIFA nebola mojím cieľom," cituje Ribéryho nemecké periodikum Bild. "Oveľa radšej opäť získam s Bayernom všetky tie trofeje a titul majstra sveta v drese Francúzska. To je dôležitejšie," uviedol 30-ročný stredopoliar a dodal: "Samozrejme, potešilo by ma víťazstvo, ale čo iné som ešte mal pre to spraviť? Vyhral som s Bayernom všetky trofeje. Nijako ma to nerozladilo, zisk Zlatej lopty pre mňa nebol tým najdôležitejším. Som rád, že už je to za nami, teraz chcem zopakovať klubové úspechy."

O prvenstve opory Realu Madrid a portugalskej reprezentácie rozhodli v hlasovaní kapitáni a tréneri reprezentačných mužstiev a vybraní zástupcovia médií. Ronaldo získal 1365 bodov, Messimu udelili 1205 a Ribérymu 1127 bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies