Rian Johnson bude pracovať na dvoch pokračovaniach Star Wars

NETKY.SK • 21 Jún 2014, 14:56 • 2 min
Rian Johnson bude pracovať na dvoch pokračovaniach Star Wars

BRATISLAVA - Americký režisér Rian Johnson sa bude podieľať na ôsmom a deviatom pokračovaní Hviezdnych vojen. Podľa portálu Deadline sa 40-ročný Johnson podpíše pod scenáre aj réžiu oboch snímok.

slovakia

left justify in out

Nemenované zdroje z filmárovho okolia však pre portál The Wrap uviedli, že Johnson sa postará o scenáre k obom pokračovaniam, no režírovať bude len ôsmu epizódu. Dátumy premiér filmov zatiaľ neprezradili.

 

Americká premiéra snímky Star Wars: Episode VII, ktorú v súčasnosti nakrúcajú pod režisérskym vedením J.J. Abramsa v Londýne, je naplánovaná na 18. decembra 2015. Príbeh očakávanej novinky by sa mal odohrávať 30 rokov po udalostiach z filmu Star Wars: Epizóda VI - Návrat Jediov (1983). V snímke sa predstavia Harrison Ford, ktorý si nedávno počas nakrúcania zlomil nohu, ďalej Carrie Fisher, Mark Hamill, Anthony Daniels, Peter Mayhew, Kenny Baker, Lupita Nyong'o či Gwendoline Christie.

 

Rian Johnson sa narodil 17. decembra 1973 v Marylande. Jeho režisérskym debutom je krátkometrážna snímka Evil Demon Golfball from Hell!!! (1996). Neskôr nakrútil diela ako Brick (2005), Bratia Bloomovci (2008) a Looper (2012). Ku všetkým štyrom spomínaným titulom napísal aj scenáre. V rokoch 2010 až 2013 sa postaral o réžiu troch epizód seriálu Perníkový tatko (2008- 2013).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies