Riaditeľka nemocnice v Piešťanoch je vo funkcii nezákonne

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 11:52 • 2 min
Riaditeľka nemocnice v Piešťanoch je vo funkcii nezákonne

PIEŠŤANY - Prokurátorka netrestného odboru Generálnej prokuratúry SR podala koncom marca protest prokurátora proti zápisu riaditeľky Nemocnice Alexandra Wintera v Piešťanoch Márie Domčekovej v registri neziskových organizácií. O proteste prokurátorky má rozhodnúť Okresný súd v Piešťanoch.

slovakia

left justify in out

Bývalý Obvodný úrad v Trnave podľa prokuratúry nesprávne vykonal zmeny údajov v registri neziskových organizácií, keď v prípade piešťanskej nemocnice vymazal štatutára Roberta Mamrillu a namiesto neho zapísal Máriu Domčekovú. "Rozhodnutie je v rozpore so zákonom o neziskových organizáciách, pretože o zmenách rozhodla nesprávne kreovaná správna rada nemocnice," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.


Na nesprávny počet členov správnej rady už dlhší čas upozorňovali lekár Alan Suchánek a zdravotná sestra Magdaléna Kovačovičová. Do jesene 2012 mali zamestnanci v správnej rade dvoch zástupcov a ministerstvo zdravotníctva troch. Aby si rezort zdravotníctva zabezpečil kvalifikovanú väčšinu na dôležité rozhodnutia, zvýšil počet svojich zástupcov v správnej rade na štyroch. Zo stanoviska generálnej prokuratúry vyplýva, že určenie počtu členov správnej rady si zakladatelia neziskovej organizácie vyhradili v zakladacej listine, ktorú však v súvislosti so zvýšením počtu členov správnej rady nezmenili.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona