Riaditeľka firmy vlastniacej obchodné centrum v Kemerove je vo väzbe

NETKY.SK • 31 Marec 2018, 12:34 • 2 min
Riaditeľka firmy vlastniacej obchodné centrum v Kemerove je vo väzbe

MOSKVA/KEMEROVO - Prokuratúra v ruskom meste Kemerovo vzala do väzby generálnu riaditeľku firmy, ktorej patrí obchodno-zábavné centrum, kde pred týždňom došlo k požiaru so 64 obeťami na životoch.

slovakia

left justify in out

Julija Bogdanovová bude vo väzbe do 25. mája.

 

Bogdanovová je podozrivá z porušenia protipožiarnych predpisov s následkom smrti.

 

Pri vyšetrovaní okolností požiaru sa totiž zistilo, že v rozpore s projektovou dokumentáciou Bogdanovová vytvárala v objekte nové obchodné prevádzky, aby takto zvýšila príjmy za prenájom.

 

Upozornenia svojich podriadených, že týmito zmenami sa narušila schéma evakuácie pre prípad požiaru i protipožiarne opatrenia, nebrala do úvahy. "Toto všetko vytvorilo prekážky pre evakuáciu návštevníkov (pri požiari 25. marca)," konštatovala prokuratúra.

 

Bogdanovová počas výsluchu vyhlásila, že obchodné centrum podpálili chuligáni. Dodala, že nevedela o nefunkčnosti protipožiarnych systémov, ktoré sa po vypuknutí požiaru nezapli. Dodala, že cíti vinu za smrť ľudí, ale nie v zmysle práva.

 

Bogdanovová je generálnou riaditeľkou firmy Kemerovský cukrovinkový kombinát, vlastniacej obchodno-zábavné centrum Zimná višňa v sibírskom Kemerove.

 

Požiar v tomto objekte vypukol 25. marca na najvyššom poschodí, kde sa nachádzali kinosály. Keďže bola nedeľa, kiná boli plné ľudí, najmä detí vo veku 10-13 rokov.

 

Vyšetrovanie dosiaľ ukázalo, že v obchodnom centre posledný týždeň nefungovala automatická požiarna signalizácia.

 

V súvislosti s požiarom je vo väzbe ešte ďalších päť osôb, medzi nimi aj pracovník bezpečnostnej služby, ktorý nezapol výstražný systém, čo by návštevníkov upozornil na bezprostredné 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies