Riaditeľa školy stíhaného za úplatok oslobodili

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 16:46 • 2 min
Riaditeľa školy stíhaného za úplatok oslobodili

BANSKÁ BYSTRICA - Sudca na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici dnes oslobodil spod obžaloby riaditeľa Strednej odbornej školy potravinárskej v Nitre Milana A., ktorého prokurátorka Úradu špeciálnej prokuratúry stíha za prečin nepriamej korupcie.

slovakia

left justify in out

Podľa rozsudku sa nepreukázalo, že riaditeľ prevzal od Anny Petríkovej z Nitry úplatok tisíc eur za ovplyvnenie výsledku maturitnej skúšky z nemčiny v prospech jej syna. Rozsudok nie je právoplatný, riaditeľ sa odvolania vzdal, prokurátorka sa vyjadrí v lehote.


Riaditeľ opakovane tvrdil, že je nevinný a nespáchal skutok, ktorý sa mal stať v apríli 2011. Jediným svedkom je podnikateľka Petríková, ktorá o odovzdaní úplatku povedala v prípravnom konaní, ale na hlavnom pojednávaní odmietla o podrobnostiach vypovedať. Preto súd vyhovel obhajobe a pri nedostatku dôkazov rozhodol podľa zásady In dubio pro reo, teda v pochybnostiach v prospech obžalovaného. 


Dokazovanie v prípravnom konaní i na hlavnom pojednávaní preukázalo, že riaditeľ je pracovitý a svedomitý a niečo také ako úplatok pri jeho zásadách neprichádza do úvahy. Výpovede členov maturitnej komisie tiež nepreukázali, že riaditeľ ich ovplyvňoval. 


Podnikateľku Annu Petríkovú v septembri minulého roku právoplatne odsúdili za podplácanie riaditeľa školy i radkyne Obvodného úradu pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie v Nových Zámkoch. Petríková sa k podplácaniu priznala a odsúdili ju na základe dohody o vine a treste, ktorú uzavrela s prokurátorom. Podľa sudcu v žalovanom prípade riaditeľa školy však priznanie Petríkovej a následný rozsudok nemožno použiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies