Riaditeľ Volkswagenu Müller odmietol ponuku šéfa Fiatu na zlúčenie

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 13:40 • 2 min
Riaditeľ Volkswagenu Müller odmietol ponuku šéfa Fiatu na zlúčenie

ŽENEVA - Nemecký automobilový koncern Volkswagen (VW) nie je otvorený myšlienke zlúčenia s nadnárodným rivalom Fiat Chrysler Automobiles (FCA). Vyhlásil to dnes generálny riaditeľ VW Matthias Müller, ktorý tak odmietol ponuku šéfa FCA Sergia Marchionna.

slovakia

left justify in out

"Nie sme pripravení na rokovania o čomkoľvek," povedal Müller na okraj autosalónu v Ženeve. A dodal, že Marchionna mesiace nevidel.

 

Marchionne totiž v utorok (7.3.) na autosalóne povedal, že Volkswagen by pre FCA mohol byť atraktívny perspektívny partner a mohol by mať záujem o rokovania.

 

Marchionne patrí medzi dlhodobých obhajcov fúzií v automobilovom priemysle a má za sebou niekoľko odmietnutí aj zo strany amerického koncernu General Motors, ktorý sa tento týždeň dohodol na predaji svojej európskej divízie Opel francúzskej automobilke PSA Group.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies