Riaditeľ verejnoprávnej televízie a rozhlasu žiada o pomoc Hegera i Matoviča

NETKY.SK • 11 August 2022, 15:01 • 2 min
Riaditeľ verejnoprávnej televízie a rozhlasu žiada o pomoc Hegera i Matoviča

BRATISLAVA - Nový generálny riaditeľ RTVS Ľuboš Machaj chce s premiérom diskutovať o situácii v RTVS, pripravuje tiež podklady pre ministra financií.

slovakia

left justify in out

O stretnutie požiadal počas štvrtkovej návštevy Úradu vlády (ÚV) SR. Pre TASR to potvrdil vedúci ÚV Július Jakab. Machaj stretnutie avizoval na štvrtkovom rokovaní Rady RTVS v rámci diskusie o nevyhnutnom riešení finančných zdrojov pre telerozhlas.

„V týchto dňoch sme dostali doteraz neuvoľnené finančné prostriedky v rámci zmluvy so štátom a kompenzácie za nižšie príjmy z koncesionárskych poplatkov. Jeseň by sme mali mať ako-tak pokrytú, situácia je však naďalej komplikovaná, keďže tieto prostriedky nemôžeme použiť na spravodajstvo," upozornil Machaj.

 

Najnovšie: Hamran: Fico dehonestuje políciu a rozvracia právny štát

 

img

 

Priznal, že od októbra je pri financovaní spravodajstva „diera", aj preto sa chce stretnúť s kompetentnými orgánmi a pripraviť podklady aj pre ministerstvo financií. „Verím, že sa nám podarí nájsť riešenie, lebo ak by sme nedostali prostriedky, ktoré očakávame, museli by sme pristúpiť k zásadnejším ekonomickým opatreniam," varoval šéf RTVS.

 

img

 

Nová riaditeľka sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS Mária Hlucháňová na rokovaní priznala, že finančne nie je do konca roka zabezpečené vysielania spravodajského kanálu :24. Od financií sa odvíja celkovo aj možnosť do budúcnosti kvalitne nastaviť tento spravodajský program so všetkým, čo má mať," skonštatovala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona