Riaditeľ Vatikánskej banky a jeho zástupca odstúpili z funkcií

NETKY.SK • 2 Júl 2013, 06:20 • 2 min
Riaditeľ Vatikánskej banky a jeho zástupca odstúpili z funkcií

RÍM - Riaditeľ a zástupca riaditeľa Vatikánskej banky (IOR) sa dnes vzdali svojich funkcií. Vyplýva to z vyhlásenia Vatikánu, ktorému predchádzalo zatknutie talianskeho monsignora Nunzia Scarana, obvineného z toho, že chcel prepašovať do Talianska zo Švajčiarska 20 miliónov eur.

slovakia

left justify in out

Agentúra Reuters informovala, že riaditeľ Vatikánskej banky Paolo Cipriani a jeho zástupca Massimo Tulli podali demisie tri dni po zatknutí Scarana (61), ktorý je predmetom dvoch separátnych vyšetrovaní talianskej prokuratúry.

Scarano, duchovný z južného Talianska, pracoval dlhé roky ako hlavný účtovník vatikánskej centrálnej banky (APSA) a polícia ho vyšetruje tiež pre sériu podozrivých transakcií, medziiným pre prepieranie radu šekov označovaných za dary cirkvi vo Vatikánskej banke.

Vatikán oznámil, že súčasný prezident banky, Ernst von Freyberg sa ujme dočasne funkcie výkonného riaditeľa po P. Ciprianim, informovala BBC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies