Riaditeľ Tour de France podporuje osemčlenné tímy na Grand Tours

NETKY.SK • 8 December 2015, 12:22 • 2 min
Riaditeľ Tour de France podporuje osemčlenné tímy na Grand Tours

PARÍŽ - Riaditeľ najväčších a najslávnejších cyklistických pretekov na svete Tour de France Christian Prudhomme by rád videl na podujatiach Grand Tour v tímoch o jedného jazdca menej. V súčasnosti disponuje každé zoskupenie na trojtýždňových etapových pretekoch deviatimi cyklistami, po novom by ich bolo len osem. Podľa Prudhomma by zredukovanie účastníkov zvýšilo bezpečnosť v pelotóne.

slovakia

left justify in out

"Keď sa zaoberáme otázkou znižovania počtu jazdcov v tíme, v prvom rade chceme dosiahnuť vyšší stupeň bezpečnosti. Je to základná vec na zváženie a priorita nad všetky ostatné. Pred tým, ako budeme rozmýšľať o počte tímov v pretekoch, chceme najskôr prehodnotiť otázku bezpečnosti," cituje 55-ročného Francúza portál Velonews.


Bez ohľadu na bezpečnosť si Prudhomme myslí, že zredukovanie počtu jazdcov v pelotóne pomôže k zvýšeniu atraktivity pretekov. "Tiež dúfame, že podujatia budú otvorenejšie, pelotón bude menej kontrolovaný veľkými tímami. Je zrejmé, že niektoré tímy majú úmysel riadiť priebeh pretekov a diktovať tempo kvalitou jazdcov," dodal Prudhomme.


V týchto dňoch sa v Barcelone koná seminár, na ktorom sa budú preberať jednotlivé body reforiem World Tour. Tie majú vstúpiť do platnosti od sezóny 2017. Informácie zverejnil portál cyclingnews.com.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies